Į svečius – susipažinti su laboratorijomis

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-12-18
  • Kategorija: Aktualijos

Į svečius  – susipažinti su laboratorijomis

Klaipėdos universitetas pakvietė „Vaivorykštės“ gimnazijos atstovus į svečius. Aplankytos Jūros tyrimų instituto ir Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultete veikiančios laboratorijos.

Pažintinė išvyka – puiki proga susipažinti su arčiausiai esančiu Klaipėdos universitetu, pasidžiaugti restauruotomis Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto patalpomis, durimis, sugrąžintomis tikrosiomis spalvomis, puošybos akcentais. Restauruojant S. Nėries gatvėje esantį istorinį pastatą prireikė net aukso. Viešnagė patiko ir mokiniams, ir mokytojams.

Labiausiai mus domino laboratorijos. Jų Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultete aplankėme net keturias – Medijų, Psichofiziologijos, Tolerancijos ugdymo tyrimų, Dalyvaujamojo biudžeto. Medijų laboratorijoje gimnazijos direktorė Ona Sturonienė išbandė turimą įrangą ir dalyvavo filmuojant interviu. Kiekviena apšvietimo lempa, filmavimo kamera, garso įrangos detalė domino mokytoją Gintautą Našlėną, kuris vadovaus gimnazijos laboratorijai „FotoLabas“.

Psichofiziologijos laboratorijoje mokytoja Rita Batečko atsakinėjo į klausimus prijungta prie melo detektoriaus. Nustebino Dalyvaujamojo biudžeto laboratorija, kur universiteto darbuotojai žino net apie mūsų rajono politikus ir rinkėjų balsavimo įpročius. Nekantriai laukiame pasirodant jų atlikto tyrimo.

Jūros tyrimų institute patekti į laboratorijos patalpas nėra paprasta. Mūsų gimnazijos atstovams pavyko sužinoti apie atliekamus tyrimus ir pamatyti mobilią kompleksinę aplinkos oro užterštumo tyrimų laboratoriją. Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų institutas yra Klaipėdos universiteto savarankiškas mokslo ir studijų padalinys, Jūrinio slėnio branduolys.

Norisi tokių susitikimų daugiau, tad gimnazija ketina pasirašyti bendradarbiavimo sutartį ir tikisi, kad Klaipėdos rajono savivaldybė šią iniciatyvą palaikys. „Vaivorykštės“ gimnazijos moksleiviai ir mokytojai studijoms renkasi šį uostamiesčio universitetą – net trumpo vizito metus sutikome koridoriuose buvusių mokinių.

Informacijos sklaidos klubas

Gintauto Našlėno nuotr.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas