Nori keisti mokyklą? Siūlyk idėją!

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-12-13
  • Kategorija: Aktualijos

Nori keisti mokyklą? Siūlyk idėją!

„Vaivorykštės“ gimnazijos mokiniai po renovacijos vidinį pastato kiemelį nori matyti kitokį. Kas tai galėtų būti? Poilsio zona su suoliukais ir medžiais? Kupolas ar amfiteatras netradicinėms pamokoms? Sūpynės, laužavietė, o gal pirtis? Svajonių daug, o ką pasirinks mokiniai, apie kokį gimnazijos kiemelį jie svajoja?

Gruodžio 12 d. startavo mokinių iniciatyvų projektas, kuriam įgyvendinti Klaipėdos rajono savivaldybė skyrė 3500 eurų. Pilietinio aktyvumo skatinimo pamokoje „Nori keisti mokyklą. Siūlyk idėją!“ projektą pristatė istorijos mokytoja Vida Mockuvienė, apie mokyklos biudžetą mokiniams kalbėjo gimnazijos direktorė Ona Sturonienė, o drąsiai svajoti ragino Savivaldybės Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjas (vyr. architektas) Gytis Kasperavičius.

Istorijos mokytoja priminė 3 projektus, kuriuos gimnazistai jau įgyvendino. Mokiniai rinkosi kurti poilsio zonas. Pirmaisiais projektiniais metais atsirado mediniai suolai vidiniame kiemelyje, antraisiais – minkštasuoliai II aukšte, o šiemet mokinius nudžiugino traukos centru virtusi rūsio patalpa.

Dalis mokinių projekto pristatymo renginyje dalyvavo „gyvai“ aktų salėje, kiti stebėjo per pamoką prisijungę per zoom platformą. Mokiniai balsuos už labiausiai patikusį pasiūlymą, o daugiausiai balsų surinkusi idėja bus įgyvendinta.

Mokinių iniciatyvų projektų tikslas – skatinti mokinių iniciatyvas, tobulinti finansinio raštingumo ir verslumo įgūdžius, gilinti žinias apie mokyklos biudžeto sudarymą, didinti mokinių įsitraukimą į mokyklos veiklas ir kurti atvirą sprendimų priėmimo kultūrą.

Informacinės sklaidos klubas

Gintauto Našlėno nuotr.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas