Integruotos anglų kalbos ir sveikos gyvensenos pamokos

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-05-22
  • Kategorija: Aktualijos

Integruotos anglų kalbos ir sveikos gyvensenos pamokos pirmose gimnazijos klasėse

Integruota anglų kalbos ir sveikos gyvensenos pamoka pirmose gimnazijos klasėse yra puiki galimybė mokiniams ne tik tobulinti užsienio kalbos įgūdžius, bet ir gilinti žinias apie sveiką gyvenseną. Šis metodas skatina aktyvų mokymąsi ir integruoja skirtingus dalykus, kad mokiniai galėtų lengviau suprasti ir pritaikyti įgytas žinias realiame gyvenime.

Gegužės 9, 17, 21, 22 dienomis Ia, If ir Ih klasės anglų kalbos pamokos metu mokiniai diskutavo apie sveiką mitybą, fizinį aktyvumą ir miego svarbą paauglystėje anglų kalba. Tai ne tik padėjo jiems praturtinti specifinį žodyną, bet ir lavino kritinį mąstymą bei argumentavimo įgūdžius. Mokiniai rašė ese, kurioje analizavo savo mitybos įpročius ir pateikė pasiūlymus, kaip juos pagerinti, naudodamiesi pristatyta visuomenės sveikatos specialistės Vaidos Žlibinienės ir psichologės Neringos Gerdauskytės informacija. Pamokos struktūra apėmė interaktyvius metodus, tokius kaip grupinį darbą, diskusiją, vaidmenų žaidimus ir praktiniai užsiėmimus.

Šis integruotas mokymosi modelis ne tik padeda mokiniams įgyti reikalingų kalbinių įgūdžių, bet ir ugdo jų sąmoningumą, akcentuoja sveikos gyvensenos svarbą, skatina holistinį požiūrį į mokymąsi ir moko mokinius atsakingai rūpintis savo sveikata bei gerove. Tokios pamokos yra puiki investicija į jaunimo ateitį, suteikiant jiems įrankius, kurie bus naudingi visą gyvenimą.

Anglų kalbos mokytojos Inga Ulonienė ir Edita Girgždienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas