„Vaivorykštės“ gimnazistai – Vakarų Lietuvos dainų šventės dalyviai

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-06-11
  • Kategorija: Aktualijos

„Vaivorykštės“ gimnazistai – Vakarų Lietuvos dainų šventės dalyviai

            Lietuva garsėja kaip dainuojantis kraštas. Su daina suaugusi Lietuvos kultūra, ji yra nuolatinė tautos palydovė, atskleidžianti jos istorinius, etninius, socialinius ypatumus, padedanti kaupti dvasinės kultūros vertybes. Gilios chorinio meno tradicijos – dainų šventės, choro festivaliai, suartina bei vienija žmones dainai, grožiui, gėriui. Nuo seno Klaipėdos kraštas garsėja turtingomis Dainų švenčių tradicijomis. Dar Vydūno, Antano Vaičiūno, Stasio Šimkaus, Adomo Brako ir kitų lietuvių šviesuolių sutelktų pastangų dėka, Dainų šventės tapo visų lietuvininkų dvasinės kultūros, tautinio gyvybingumo išraiška.

              Birželio 9 d. Klaipėdoje vyko  tradicinė Vakarų Lietuvos Dainų šventė. Šių metų šventė skiriama Lietuvos dainų šventės 100 – mečiui. Šiųmetėje Klaipėdos dainų šventėje dalyvavo  daugiau nei 6500 dalyvių, per 270 kolektyvų iš 71 Lietuvos miesto ir miestelio! Dalyvių skaičius stebina kasmet. Tūkstantinė minia uostamiesčio gatvėmis žygiavo ir šiemet. Lietuvos vakarų krašto dainų šventės tikslas – per lietuvišką dainą ugdyti jaunąją kartą gėriui ir grožiui, skiepyti meilę ir pagarbą Lietuvai, jos žmonėms, istorijai, kultūrai.

             Vakarų Lietuvos dainų šventėje dalyvavo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos  merginų choras „Vaivora“ ir skudutininkų ansamblis (vadovės Jūratė Surblienė ir Laima Rimkienė). Šventė sukėlė daug džiaugsmo ir paliko daug linksmų prisiminimų. Tikimės tai patirti ir kitais metais. Dainų šventės dalyviai į gimnaziją parsivežė ne tik padėkas ir dovanas, bet ir gerą nuotaiką bei neįkainojamą sceninę patirtį.

                      Gimnazijos merginų choro „Vaivora“ ir skudutininkų ansamblio vadovės  Jūratė Surblienė ir Laima Rimkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas