Vasarės Gedmintaitės pranešimas Lietuvos Respublikos Seime

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2022-06-10
  • Kategorija: Didžiuojamės

Lietuvos Respublikos Seime paminėta Pasaulinė aplinkosaugos diena

Minint Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną, LR Seimo  Aplinkos apsaugos komiteto narė Ligita Girskienė Lietuvos Respublikos Seime organizavo konferenciją „Aplinkosaugos forumas 2022“.  Skaityti pranešimus  aplinkosaugos temomis  į renginį buvo pakviesti mokiniai ne tik  iš Klaipėdos licėjaus, „Vyturio“ progimnazijos, „Ąžuolyno“ ir Vytauto Didžiojo gimnazijų, bet ir iš Klaipėdos rajono Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos. Antros gimnazijos klasės mokinė Vasarė Gedmintaitė skaitė  pranešimą  „Kodėl reikia mažinti plastiko naudojimą namų aplinkoje ir pramonėje?“. Į renginį mokinę atlydėjo keletas mokinių iš gimnazijos: Aistė Valantinaitė, Austėja Bliūdžiūtė, Gabrielė Kmitaitė, Neila Pivoriūtė-Montvydaitė bei biologijos mokytoja metodininkė Raimonda Kundrotienė. Mokiniai klausėsi pranešimų apie aplinkos apsaugą, sveiką gyvenamąją aplinką, klimato kaitą,  Baltijos jūros ir Kuršių marių taršą.

Aplinkosaugos entuziastas,  VŠĮ  „Žiedinė ekonomika“ vadovas Domantas Tracevičius pasidalino pranešimu  „Ar biodegalai yra geras sprendimas?“ ir kartu su konferencijos pranešėjais  dalyvavo diskusijoje apie aplinkos apsaugą. Mokiniai išsakė savo nuomones, kaip prisideda prie aplinkos tausojimo, ką kiekvienas iš jų daro, kad gyvenimas būtų tvaresnis: rūšiuoja atliekas, stengiasi daugiau vaikščioti pėsčiomis, perka mažiau daiktų, prisideda savo žinių plėtimu, šviečia bendraamžius aplinkosaugos temomis, taupo pinigus įsigyti švaresniam automobiliui.

Seimo narė Ligita Girskienė visiems renginio dalyviams įteikė asmenines dovanėles ir palinkėjo savo mokyklų bendruomėnėse kuo daugiau kalbėti apie tvarų gyvenimo būdą, aplinkosaugą ir jos svarbą, inicijuoti renginius, o kitais metais dalyvauti respublikinėje konferencijoje. Lietuvos Respublikos Seimo padėkos raštu už atsakingą požiūrį į aplinką ir aplinkosauginių idėjų populiarinimą bei dalyvavimą mokinių konferencijoje „Aplinkosaugos forumas 2022“  apdovanota Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos bendruomenė. 

Po renginio dalyviams buvo organizuota ekskursija Seime, skirtas laikas pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį.

Konferencija buvo tiesiogiai transliuojama Seimo puslapyje, todėl yra galimybė pažiūrėti pranešimus youtube  kanale  2022-06-03 Konferencija „Aplinkosaugos forumas 2022“ 

Biologijos mokytoja metodininkė Raimonda Kundrotienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas