Muzikinė gimnazistės sėkmė „X faktoriuje“

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2022-11-26
  • Kategorija: Didžiuojamės

Muzikinė ketvirtokės sėkmė „X faktoriuje“

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija turi kuo pasidžiaugti, nes ją lanko nemažai talentingų, kūrybingų, įdomių asmenybių. Viena jų – ketvirtokė Erika Pontežytė, kuri su savo grupe „Sankaba“ džiugina ne tik Gargždų miestelio gyventojus, bet pasiekė ir visos Lietuvos klausytojų ausis bei širdis. Būtent šią komandą muzikiniame šou „X faktorius“ stipriai palaikė publika ir atrinko dalyvauti tiesioginėse transliacijose. Mūsų žurnalistei pavyko pakalbinti „Sankabos“ bosistę Eriką ir užduoti visiems mums rūpimus klausimus.

- Kaip prasidėjo tavo muzikos kelias?

- Mano muzikos kelias prasidėjo nuo 5 metų. Tuomet lankiau vaikų chorą muzikos mokykloje. Atėjusi į pirmą klasę pradėjau mokytis groti klarnetu. Šiuo metu mokausi groti saksofonu, o nuo devintos klasės lankau muzikos studiją Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaiko centre, kur išmokau groti bosine gitara.

- Ką tau reiškia muzika? Kokios muzikos klausaisi?

- Muzika yra beveik visas mano gyvenimas. Didžiąją savo laisvalaikio dalį sieju su ja. Labiausiai man patinka rokas – alternatyvusis rokas. Mano mėgstamiausia grupė „Twenty one pilots“.

- Kaip ir kada susibūrė grupė „Sankaba“?

- Grupė „Sankaba“ susikūrė prieš ketverius metus. Tuo metu ją sudarė vokalistė Auksė, jos sesuo buvo būgnininke, o jos tėtis – bosistu. Pradėjus lankyti Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrą, tapau grupės nare. Laikui bėgant pasikeitė ir grupės būgnininkė. Tokia sudėtimi grojame apie pusę metų.

- Kaip nusprendėte dalyvauti  „X faktoriuje“?

- Dalyvauti „X faktoriuje“ mus pakvietė, net neplanavome to, bet gavusios galimybę nusprendėme dalyvauti.

- Ar daug laiko atima repeticijos?

- Iš tiesų, repeticijos atima gana nemažai laiko, tenka praleisti net keletą pamokų, reguliariai važiuojame į Vilnių. Pačios repetuojame Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre tiek dažnai, kiek tik galime. Šiuo metu daugiausiai dirbame su „X faktoriaus“ komanda – vokalo mokytojais, prodiuseriais.

- Ar sunku mokslus suderinti su repeticijomis?

Pradėjus dalyvauti „X faktoriaus“ projekte pasijuto, kad lieka žymiai mažiau laiko namų darbams. Vis tiek, stengiuosi atlikti kiek įmanoma daugiau užduočių iš visų dalykų, tačiau šiuo laikotarpiu prioritetą suteikiu svarbiausioms ir mėgstamiausioms pamokoms. Taip pat, kai reikia išvažiuoti į Vilnių, pasiimu kartu su savimi dalį vadovėlių, sąsiuvinių, kad savarankiškai galėčiau panagrinėti naujas temas, atlikti namų darbus.

- Kas yra sudėtingiausia šiame gyvenimo etape?

- Sudėtingiausia, manau, yra prisitaikyti prie projekto formato, kadangi tai yra visiškai nauja patirtis. Man tai yra išėjimas iš komforto zonos, tačiau patirtis, kurią gaunu, yra neįkainojama. Pati lengviausia dalis buvo pačioje pradžioje – sutikti dalyvauti „X faktoriuje“. Tikrai įdomu būti televizijoje, nors tai kažkiek ir gąsdina, kai žinai, kad tave matys daugybė žmonių. Šią patirtį labai vertinu, kadangi bus pamatytas ir įvertintas grupės įdirbis.

- Ar jaučiate konkurenciją ir ko tikitės iš šio projekto?

- Konkurenciją tikrai jautėme ir jaučiame, ypač kai vyko balsavimas dėl patekimo į tiesioginius finalus. Mes tikimės artimiausiame finale pasirodyti gerai ir norėtume sulaukti dar daugiau palaikymo iš kitų. Tai mums yra labai svarbu.

- Ar toliau siesi savo gyvenimą su muzika?

- Ateityje, manau, tikrai neapleisiu muzikos, bet norėčiau studijuoti statybos inžineriją. Planuoju būti statybų inžiniere, bet taip pat muzikuoti bei kurti muziką.

Linkime didžiausios sėkmės grupei „Sankaba“, nepamirškime jų palaikyti ir balsuoti!

Nuotrauka Eduardo Pontežio

Informacijos sklaidos klubo narė A. Gečaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas