Kūrybos pavilioti

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-10-26
  • Kategorija: Didžiuojamės

Kūrybos pavilioti

Jau 25-ą kartą Palangos senosios gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai (renginio sumanytoja – lituanistė  Jūratė Galinauskienė) pakvietė Žemaitijos regiono  mokyklų jaunuosius poetus susitikti konkurse-šventėje ,,Moksleivių poezijos ruduo Palangoje“.  Šiemet renginio svečias, mokinių kūrybos vertintojas rašytojas Tomas Dirgėla, daugumos pažįstamas ne tik pagal kūrinius ,,Užkeiktoji pono Kuko knyga‘‘, ,,Lukas šiaudelis šoka baletą“,  knygų seriją ,,Domas ir Tomas“, bet ir iš socialinių tinklų.

Į rudenėjančią Palangą susirinko mokinių iš Mažeikių, Telšių, Klaipėdos, Kretingos gimnazijų. Paraginti gimnazijos lituanisčių Nerijos Valinčienės, Zofijos Vaitkuvienės mūsų mokyklai atstovavo Gabija Jocytė, Ig kl., Benediktas Motuzas, IIIc kl., Danielė Domeikytė, IVb kl. Kūrybos pavilioti jaunuoliai skaitė savo 1 ar 2-4 eilėraščius, vėliau dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, galėjo pabendrauti su rašytoju Tomu Dirgėla.  Menininkas, atsakydamas į klausimą, kaip mokiniui pradėti kūrybinį kelią, teigė, kad reikia vis rašyti ir rašyti šalia turint žmogų, kuriuo galima pasitikėti 130% rodant savo kūrybą, priimant kritiką ir leidžiant švelniai pakreipti tinkama linkme.  Palinkėjo, kad kuo daugiau kuriančių vaikų turėtų po mokytoją Jūratę, kokią turėjo jis.

Paskutinėje konkurso-šventės dalyje paskelbti įvertinimai. Rašytojas paatviravo –  labai sunku išrinkti pačius pačiausius, akcentavo, kad pagrindinis kūrybinių darbų vertinimo kriterijus – originalumas! Malonu išgirsti, kad Benediktui Motuzui skirta  3 vieta,  Danielei Domeikytei – 1 vieta.

Siūlome paskaityti gimnazistų darbus.

  

 Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos

Nerija Valinčienė, Zofija Vaitkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas