Kūrybinės savęs pažinimo dirbtuvės

Savęs pažinimas – tęstinis, visą gyvenimą trunkantis procesas. Save pažinti galime bendraudami su kitais, gaudami grįžtamąjį ryšį, tyrinėdami, analizuodami save, savo mintis, emocijas, kūno pojūčius, elgesį įvairiose gyvenimiškose situacijose, taip pat dalyvaudami veikloje – pamokose, neformalaus švietimo užsiėmimuose ir kt.
2022 m. vasario mėnesį prasidėjo 6 mėnesius truksiančios kūrybinių savęs pažinimo dirbtuvių veiklos, kurias veda pagalbos mokiniui specialistės, ugdymo karjerai koordinatorė. I-II kl. gimnazistai grupinių ir individualių užsiėmimų metu sieks pažinti asmenines savybes, pomėgius, gebėjimus, įsivardinti savo ir darbo vertybes, mokysis kelti tikslus ir jų siekti, ugdysis laiko planavimo gebėjimus.
Kuo geriau žmogus pažįsta save, savo asmenines savybes, vertybes, ugdo socialines – emocines kompetencijas, tuo geriau jam sekasi kurti ir išlaikyti santykius, jaustis darnoje su savimi ir supančiu pasauliu, planuoti profesinį kelią.

Psichologė Neringa Gerdauskytė


Karjeros planavimas II-okui gimnazistui – atsakingas žingsnis: susidarydamas ugdymosi planą III-IV klasei, mokinys turi numatyti, kokią studijų kryptį rinksis, tikėdamasis realizuoti savo karjeros viziją. Kaip nesuklysti? Viena iš galimybių – išbandyti numatomą profesiją „šešėliuojant“. Vasario mėnesį vykusių susitikimų ir individualių konsultacijų metu su mokiniais buvo aptarta „šešėliavimo“ veikla, pristatytos Klaipėdos rajono verslininkų pasiūlytos „šešėliavimo“ galimybės ir sąlygos.

UK koordinatorė Barbora Dotienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas