Mokinių verslų eXpo mugė

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2022-04-14
  • Kategorija: Pranešimai

Klaipėdos rajone šiais metais Gargždų ,,Vaivorykštės” gimnazija pirmą kartą organizavo praktinio verslumo ugdymo programos „accelerator_x“ mokinių verslų eXpo mugę, kurios iniciatorius - VšĮ „Lietuvos Junior Achievement“.

Ši mugė programos dalyviams yra labiausiai įkvepianti praktinė programos patirtis. Praktinio verslumo ugdymo programa suteikia mokiniams galimybę dar mokykloje įkurti ir valdyti savo mokomąjį verslą, suprasti verslo procesus bei patyriminiu mokymusi įgyti praktinių verslumo įgūdžių bei žinių. O šauniausia tai, kad  EXpo mugė yra viena iš programos edukacinių patirčių, kurios metu jaunieji verslininkai pristato ir parduoda savo kuriamą produktą ar vystomą paslaugą, bendrauja su verslo komisija ir iš jos gauna grįžtamąjį ryšį veiklos tobulinimui. Balandžio 8 dieną Gargždų kultūros centre vykusioje mugėje daugybė apsilankiusių svečių, verslininkų, mokinių, mokytojų turėjo progą tuo įsitikinti.

Klaipėdos rajono jaunųjų bendrovių regioninėje eXpo dalyvavo net  24 mokinių jaunosios bendrovės iš Klaipėdos, Kretingos, Rietavo, Šilalės, Šilutės ir Tauragės rajonų.

Renginio atidarymo metu svečius pasveikino organizacijos  ,,Lietuvos Junior Achievement“ administratorė ir programų direktorė Jūratė Raudoniūtė, Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, Klaipėdos rajono Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas A. Petravičius. 

Renginio organizatorės: ,,Vaivorykštės” gimnazijos ekonomikos ir verslo mokytoja Nijolė Ruginienė, direktorė Ona Sturonienė, laikinanai einanti direktorės pavaduotojos ugdymui pareigas – Sandra Čibinskaitė

Muzikiniais sveikinimais ir koncertu mugės lankytojus džiugino Gargždų muzikos mokyklos mokytojo eksperto Sigito Stalmoko parengtų mokinių pasirodymas, Gargždų laisvalaikio ir jaunimo centro muzikinė grupė bei jos vadovas Bronius Vaičius, gimnazijos mokytojos Jūratės Surblienės parengti mokiniai.

Geriausios mokinių jaunosios bendrovės buvo paskatintos rajono verslo atstovų įsteigtais vardiniais apdovanojimais (nominacijomis). Jaunąsias bendroves ir jų produktus vertino net dvi vertinimo komisijos: verslo bendroji ir verslo nominacijų. Abiejų vertinimo komisijų pirmininkas – gimnazijos matematikos mokytojas Giedrius Žemaitis.

Jaunosioms bendrovėms buvo įsteigtos net 9 nominacijos, o I-III vietas pasidalino šios  JB: III vieta - Gargždų ,,Vaivorykštės” gimnazijos bendrovė ,,Eko”, prekiaujanti ekologiškais rašikliais ir apyrankėmis, II vieta – viešosios įstaigos Pranciškonų gimnazija bendrovė ,,ELYSIUM”, kuri parašė ir pardavinėja visoje Lietuvoje įvairaus amžiaus žmonėms psichologinę saviugdos knygą ,,Pasąmonės siluetai”. I vietos laimėtojai - Gargždų ,,Vaivorykštės” gimnazijos bendrovė GSJM, kuri gamina ir pardavinėja rankų darbo žaislus švenčių tematika.

Nuoširdžiai sveikiname I vietos laimėtojus, kurie įgyja teisę atstovauti regionui Nacionalinėje eXpo, vyksiančioje Vilniuje gegužės 20 d. Ši  JB  varžysis dėl galimybės atstovauti Lietuvai Europos Antreprenerystės festivalyje „Gen-E 2022“, kuris šiais metais vyks liepos 12-14 dienomis Estijos sostinėje Taline.

Renginio organizatoriai sveikina jaunuosius verslininkus už jų aktyvumą, žingeidumą ir jau dabar prisiimamą pareigą būti atsakingais šalies piliečiais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas