„Vaivorykštėje“ sužibo pasakorių laužas

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2022-11-24
  • Kategorija: Renginiai

„Vaivorykštėje“ sužibo  pasakorių laužas

           Kai aplinkoje įsivyrauja ilgi, šalti rudens pabaigos vakarai,  Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje jaukiai sužiba laužas,  kasmet kviečiantis Klaipėdos regionų mokytojus, jų paruoštus mokinius dalyvauti Pasakorių šventėje-konkurse. Jo sumanytoja –  šviesaus atminimo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Daiva Toliušienė.

     Šįmet renginį, skirtą Jaunimo metams, liaudies dainomis ir skudučių melodijomis pradėjo  „Vaivorykštės“ choristės ir skudučių ansamblio muzikantai, kurių vadovės mokytojos Laima Rimkienė ir Jūratė Surblienė. Gimnazijos lituanistai, trečiokai, vadovaujami mokytojos Rasos Rusteikienės, pakvietė pasakorius iš Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono mokyklų drąsiai jaustis, įdėmiai klausytis bei vaišintis kepta duona, pyragais. Kokių tik negirdėjome istorijų – ir rimtų, ir smagių, ir šiurpių, ir pamokančių. Jas porino ir mažiausieji mokiniai – penktokai, ir vyriausieji – vienuoliktokai. Skarotąją komisiją bei žiūrovus labiausia sužavėjo ir Pasakorių pasakoriaus titulą pelnė penktokas Benas Naujokas iš Klaipėdos Vydūno gimnazijos (mokytoja Laimutė Galkauskienė), išraiškingai papasakojęs istoriją ,,Kumeliuko perėjimas“. Pasakorius buvo apdovanotas pagrindiniu prizu – taupykle, pripildyta vaivorykštiečių surinktais turtais.  Kadangi pasakoriai labai labai stengėsi, tai dar vienas titulas atiteko Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijos trečiokui  Rokui Rapalavičiui (mokytoja Irena Juciuvienė), visus prajuokinusiam savo pasakojimu apie babos išmintį ,,Nier padėties ba išeities". Prizas irgi neprastas – tortas, galbūt tas pats, apie kurį gimnazistas ir pasakojo?.. Visiems pasakotojams  įteikti padėkos raštai, o jų mokytojams – rašikliai, užrašų knygelės, linkint, kad ir toliau kauptų įdomias istorijas.

       Nuo konkurso dalyvių nedaug atsiliko ir svečiai – buvęs gimnazistas, dabar Klaipėdos rajono savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Vytautas Butkus, laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė, švietimo centro metodininkė Nomeda Skliuderienė – žaismingai papasakoję įvairių istorijų iš gyvenimo. Gimnazijos direktorė Ona Sturonienė sveikindama šventės-konkurso dalyvius, linkėjo, kad tokia gyvąjį žodį ir bendrystę puoselėjanti tradicija tęstųsi dar ilgai, nes būtent taip jauni žmonės parodo, kokie išradingi, kūrybingi yra.

     Pasakorių šventės-konkurso dalyviai išsiskirstė, bet pažadėjo  kitais metais ir vėl susitikti, o rengėjai – „Vaivorykštės“ trečiokai, lietuvių kalbos ir literatūros  mokytojai – ir vėl uždegti šildantį tradicijų laužą.

Gimnazijos mokytojos Zofija Vaitkuvienė ir Nerija Valinčienė

Gintauto Našlėno nuotraukos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos