Mokytojų diena

  • Paskelbė : Darius
  • Paskelbta: 2023-10-16
  • Kategorija: Renginiai

Šventės atgarsiai

Nuobodžių Mokytojų dienų „Vaivorykštėje“ nebūna

Ar gali Mokytojų diena būti įdomi? Ne tik gali, bet ir būna!

„Vaivorykštės“ gimnazijos prezidentūra ir abiturientai suorganizavo staigmenų kupiną šventinę dieną pedagogams. Vėliau mokytojų laukė tarpukarį Kaune menantis romansų koncertas Muzikos mokyklos salėje.

Mokytojo dienos atgarsiai, užfiksuotos akimirkos prisimenamos iki šiol. „Miela, kad šventinę dieną buvo galima bent trumpam pamiršti rūpesčius, – kalbėjo direktorė Ona Sturonienė. – Dėkoju visiems už staigmenas, kūrybiškumą, už galimybę pabūti gimnazisto „kailyje“ bei šauniai atšvęsti Mokytojų dieną ir su moksleiviais, ir su kolegomis.“

 „Lietuviškų romansų vainiką“ pristatė aktorė Virginija Kochanskytė, pianistė Edita Zizaitė sopranas Giedrė Zeicaitė. Teatrinėje impresijoje skambėjo ne tik Lietuvos romansų karaliaus A. Kačanausko kūriniai, bet ir J. Naujalio, J. Tallat – Kelpšos, A. Raudonikio, N. Sinkevičiūtės romansai. Mokytojai klausėsi svajingų B. Dvariono fortepijoninių kūrinių ir žinomų V. Kudirkos saloninės muzikos perliukų.

Kartu su gimnazijos mokytojais lietuviškų romansų ir smagių Lietuvos laikinosios sostinės istorijų apie Kauno meninės bohemos nuotykius, šėliones, nusivylimus, svajones klausė Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus darbuotojai ir vedėjas Algirdas Petravičius, linkėjimus iš Vilniaus atvežė Seimo narė Rasa Petrauskienė.

Direktorė visų pedagogų vardu padėkojo svečiams už kartu praleistą laiką.

Anot gimnazijos prezidentės Darijos Sermontytės, abiturientai atsakingai ruošėsi šiai šventei: „Šiemet Mokytojų dieną gimnazija minėjo ypač linksmai! Rytas prasidėjo nuo tradicinio mokytojų sveikinimo: raudonas kilimas, desertai ir šventinis parašas Garbės knygoje. Kiek vėliau visi pedagogai buvo „pagrobti" ir dalyvavo jiems skirtame renginyje, kurio metu atliko įvairias užduotis, demonstravo savo kūrybą bei vaizduotę eidami podiumu, lankstydami gaminius ir ruošdami kliūčių žemėlapius.“

Kol mokytojai linksminosi atnaujintame rūsyje, abiturientai išsibandė savo jėgas mokytojų pozicijose – vedė pamokas jaunesniųjų klasių mokiniams, įspūdžių ir juoko tikrai netrūko.

„Ačiū, mieli vaikai! Jūs nuostabūs! Kiekvienais metais mokytojai būna tiesiog priblokšti jūsų išradingumo, kūrybiškumo, humoro, sveiko požiūrio į pasaulį! Ir vis stebiuosi –kiek pas mus talento! Džiuginkite visą gimnazijos bendruomenę, visą mūsų miestą ir toliau!“ – prezidentūros feisbuko puslapyje komentarą paliko lietuvių kalbos mokytoja Nerija Valinčienė.

Informacijos sklaidos klubas

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas