Edukacinė išvyka Mokytojo dienos proga

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-10-07
  • Kategorija: Renginiai

Edukacinė išvyka Mokytojo dienos proga

         Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazijos pedagogai Mokytojo dienos proga patyrė įvairių pramogų. Iš ryto efektingai sveikino, žaidimą organizavo mokinių savivalda. Per pertrauką pasišnekučiuoti prie kavos ar arbatos puodelio pakvietė abiturientai. Direkcija sveikino ir profesinės šventės, ir jubiliejinio darbo stažo proga.

        Pasibaigus pamokoms gimnazijos pedagogai išvyko į edukacinę kelionę, kurią vedė Klaipėdos rajono etnokultūros centro darbuotojai. Sudarytos sąlygos ne tik pažinti gyvenamąją aplinką, bet ir pagalvoti apie pamokų, renginių organizavimą, padėsiantį pažinti Mažosios Lietuvos kultūrą.

        ,,Vaivorykštės“ pedagogai lankėsi Jurjonų kapinėse, kur labai ryški istorinio pasienio riba – Rytų Prūsijos – Rusijos imperijos (vėliau nepriklausomos Lietuvos) siena. Kisinių kapinėse pagerbė 1831 m. sukilimo vadą Antaną Gedgaudą, publicistą, mokytoją Ferdinandą Johaną Kelkį, patyrinėjo antkapių epitafijas, augalų išskirtinumą.

       Klaipėdos rajono etnokultūros centre mokytojai aplankė pedagogo, Lietuvos dailininkų sąjungos nario Henriko Šurkaus tapybos darbų parodą ,,Virš bangų“ bei parodą „Krikštų tradicija Mažojoje Lietuvoje“. Centro darbuotoja paminėjo, kokios edukacijos, kuriomis galėtų pasinaudoti mokytojai, vyks artimiausiu laiku.

       Puikiai organizuotos šventinės dienos veiklos įkvėpė naujiems darbams.

       O štai ,,Informacijos sklaidos klubo“ nariai surinko gimnazistų bei jų tėvų atsakymus į klausimą, kada reikalingas mokytojas?

      ,,Mokytojai reikalingi tada, kai nesupranti temos, kai reikia įveikti mokymosi sunkumus.“ ,,Mokytojas yra būtinas, nes jis padeda mokiniams įgyti žinių, lavina įgūdžius, padeda ugdytis vertybes.“ ,,Mokytojai ne tik moko dalykų, bet ir ugdo kritinį mąstymą, kūrybiškumą bei socialinius įgūdžius.“ ,,Pedagogai reikalingi tada, kai mokiniai nukrypsta nuo teisingo tako, tik mokytojai gali ant jo užvesti.“ ,, Mokytojai gali suteikti emocinę paramą, padėti spręsti problemas ir skatinti mokinių asmeninį tobulėjimą.“ ,,Mokytojai reikalingi tam, kad formuotų ateities kartas ir prisidėtų prie visuomenės vystymosi.“ ,,Mokytojas yra neatsiejama dalis žmogaus išsilavinimui, todėl ypač reikalingas, kai kyla neaiškumų nagrinėjant tam tikrą temą, kai trūksta idėjų ir minčių patobulinti savo darbą, o svarbiausia - be pedagogo mes neturėtume svarbiausio išminties šaltinio, reikalingo įgyti žinioms.“ ,,Jaučiuosi dėkinga, kad turiu puikius mokytojus, kurie visada padeda iškilus klausimams.֧ ,,Mokytojas duoda įrankius, bet jais naudotis reikia pačiam.“ ,, Klasių vadovai gelbėja mums išspręsti iškilusias problemas. Jie padeda atrasti kelią į savęs pažinimą, padeda mums siekti savo svajonių ir tikslų.“ Kaip nuostabu, jog mokytojas atsako į visus kilusius klausimus ir paaiškina, kur mokinys suklysta ar susipainioja. Tokiu būdu tobulėjama.“ ,,Mokytojas reikalingas, jeigu kas nors nutinka tarp mokinių, kad padėtų išspręsti pykčius ar nesantaiką tar jų.“ ,, Iš mokytojų visada sulaukiame gerų ir reikalingų patarimų. Jie mus ugdo nuo pat mažens, formuoja mūsų, kaip piliečių, tapatybę.“ ,,Mokytojo pagyrimas suteikia motyvacijos ir nebijoti klysti.“ ,,Be mokytojų yra neįsivaizduojama mokykla ir pats mokymasis.“ ,, Mokytojų darbas sunkus ir tai turime vertinti. Mano nuomone, be mūsų nebūtų ir jūsų, mokytojai.“ ,,Mokytojas turi galią praskaidrinti dieną ir palengvinti sunkius momentus. Jei žmogus gali vadintis mokytoju, tai labai didelis gyvenimo pasiekimas.“

 

Informacijos sklaidos klubas

Nuotraukos mokyt. Vido Vaitkaus, Roberto Šlioževičiaus

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas