Gimnazistų pagalba ukrainiečiams

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-03-05
  • Kategorija: Svarbu!

Gimnazistų pagalba ukrainiečiams

Žiaurus karas Ukrainoje sukrėtė kiekvieną iš mūsų. Jaudinamės, nerimaujame, meldžiamės, aukojame, dalyvaujame palaikymo akcijose, ieškome kitų būdų padėti ar viešai išreikšti paramą.
Tapti neatlygintinu kraujo donoru – vienas kilniausių darbų, kuriuo užsiimti gali paprastas žmogus. Ne veltui ir pati žodžio reikšmė, išvertus iš lotynų kalbos, reiškia dovaną. Šia dovana gelbstint kitų gyvybes ir dalijosi mūsų gimnazistai ir mokytojai.

Mintimis dalijasi gimnazistai, GAJC savanoriai

Vyksta žiaurus  karas tarp Rusijos ir Ukrainos. Maniau, kol gyvenime su šiais įvykiais nesusidursiu pati, nesuprasiu, kokias emocijas Ukrainos piliečiai išgyvena šiuo laikotarpiu. Gargždiečiai taip pat atvėrė savo širdis ukrainiečiams. Vasario 26–27 dienomis Gargždų kultūros centre galėjome aukoti rūbus, daiktus reikalingus nuo karo nukentėjusiems žmonėms. Visi savanoriai draugiškai padėjome vienas kitam, buvome lyg šeima.  Nuostabu buvo matyti, kaip tėvai savo vaikams rodė pavyzdį, kartu rūšiuodami daiktus į dėžes. Netikėjome, kad bus tiek daug paaukota, buvome pervargę, bet tuo pačiu metu mūsų širdys džiaugėsi ir veiduose švietė šypsenos. Ši krizinė ir sudėtinga situacija parodo mūsų visų stiprybę, vienybę ir gerumą.
Vasarė, II kl. mokinė, GAJC savanorė.
Esu GAJC narys ir savanoris. Gera dalinti gėrį kitiems. Mano nuomone, tai – laimės pagrindas. Man sunku matyti žmones, kuriems sunku – negaliu jiems nepadėti. Manau, kad tai visų žmonių pareiga. Kai visi vieningi ir nusiteikę, vieni kitiems teikti pagalbą, dienos tampa šviesesnės ir širdyje tampa ramiau.
Edvinas, IV kl. mokinys, GAJC savanoris.
Savanoriaujant Gargždų kultūros centre, kur buvo renkama parama atvykstantiems iš Ukrainos karo zonos pabėgėliams, teko išbandyti įvairius darbus: nuo daiktų priėmimo, dėžių lankstymo iki rūšiavimo. Pagrindinė tų dviejų dienų emocija – vienybė. Nustebome dėl tokio didelio paaukotų daiktų kiekio, tačiau dirbome greitai ir veiksmingai, bendradarbiaudami sugebėjome sutvarkyti visus dovanotus daiktus. Ši akcija man padėjo suprasti, kokie vieningi gali būti žmonės, ir suteikė vilčių ateičiai.
Neilas, IV kl. mokinys, GAJC savanoris.

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas