Įteikti LJMM pažymėjimai

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2022-04-12
  • Kategorija: Sveikinimai

Įteikti LJMM pažymėjimai

Lietuvos jaunųjų matematikų mokyklą šiemet baigė 49 Lietuvos mokiniai. Tarp jų trys Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos abiturientai: Eglė Pakštytė iš IVf klasės, Augustė Skolskytė iš IVc klasės, Povilas Kvekšas iš IVa klasės.

 Mokykla yra dvimetė, veikianti prie Vilniaus universiteto matematikos ir informatikos fakulteto. Jos klausytojais priimami vienuoliktos klasės moksleiviai. Per dvejus mokslo metus išnagrinėtos aštuonios temos ir išspręstos aštuonios užduotys. Mokslas užbaigiamas uždavinių sprendimo konkursu Vilniaus universitete. Lietuvos jaunųjų matematikų mokyklos baigiamasis renginys (baigiamosios užduoties sprendimas, baigimo pažymėjimų įteikimas) įvyko balandžio 2 dieną Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete. Į jį pakviesti mokiniai, mokęsi pagal 2020-2022 mokslo metų programą: Eglė Pakštytė (IVf klasė), Augustė Skolskytė (IVc klasė), Povilas Kvekšas (IVa klasė). Jie, sėkmingai atlikę užduotis, gavo pažymėjimus.

„Iš pradžių abejojau, ar verta stoti, tačiau dabar džiaugiuosi savo pasirinkimu, nes užduotys buvo įdomios ir naudingos. Išmokau planuoti savo laiką, įgijau savarankiškumo“,  –  sako Eglė.

„Dveji metai, praleisti mokantis LJMM, buvo labai naudingi. Susipažinau su naujais uždavinių sprendimo būdais ir temomis, kurių nėra mokyklos programoje, pagilinau matematikos žinias“, –  antrina Povilas.

„Laikas Lietuvos jaunųjų matematikų mokykloje leido įtvirtinti įgūdžius sprendžiant darbo, geometrijos, lygčių sistemų uždavinius, susipažinau su naujais, mokykloje nenagrinėjamais, uždavinių sprendimo metodais. Ši programa turėjo įtakos tolimesnių studijų programos pasirinkimui“, – mąsto Augustė.

Matematikos mokytoja Dalia Bendikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas