Netradicinio ugdymo(si) įvairovė – galimybė pažinti

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2022-03-31
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Netradicinio ugdymo(si) įvairovė – galimybė pažinti

Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazijoje Karjeros ugdymo klausimais konsultantės Barboros Dotienės iniciatyva organizuota netradicinio ugdymo(si) veikla-diena karjerai „Pasimatuok profesiją“.  Gimnazijos Ib klasės mokiniai iš pradžių pagal Kultūros paso pasiūlytą užsiėmimą dalyvavo edukacijoje ,,3D rašiklis – kūrybiškiems moksleiviams“ ir kalbėjosi apie kūrybiškumo ugdymą(si). Kadangi greitai šv. Velykų šventė, tai  gimnazistai sumanė susikurti margutį, tačiau procesas išlaisvino kūrybines galias ir  margučiai ,,virto“ besišypsančiais veidais, paršiukais, viščiukais, ananasu ar net Šreku... Tikrai, kūrybingumas beribis. Atliekama veikla suteikė progą pasitikrinti, ar esame kantrūs, kruopštūs, ar išsyk turime baigtinę viziją, ar tiesiog fantazuojame, net neįsivaizduodami, koks bus galutinis rezultatas.

Po kūrybinių dirbtuvių patraukėme į Gargždų krašto muziejų. Pakeliui stabtelėjome prie Klaipėdos rajono savivaldybės pastato, paskui prie Gargždų šv. arkangelo Mykolo bažnyčios, kur gidės profesiją ,,pasimatavo“ Milana ir Austėja – labai trumpai papasakojo apie reikšmingus objektus. Muziejuje mūsų laukė savo darbo žinovė, edukatorė Gintarė Sargūnaitė, kuri ne tik pristatė svarbiausius faktus apie Gargždus,  ,,miestą prie rubežiaus“, bet ir surengė proto kovas, skirtas Kovo 11-ajai.

Džiaugiuosi, kad mano ugdytiniai yra smalsūs, norintys tobulėti, pažinti ne tik save, bet ir aplinką, išbandantys įvairias veiklas.

Ib klasės vadovė Zofija Vaitkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas