„Visi keliai atviri. Kurį pasirinkti?“

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-01-22
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Išvyka į aukštųjų mokyklų mugę

Ketvirtadienį, sausio 19-tąją, Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyko jau tradicija tapęs karjeros renginys – 20-oji „Aukštųjų mokyklų mugė“, kurioje dalyvavo ir mūsų gimnazijos vyresnieji mokiniai.

Renginio akcentas buvo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuota viešoji diskusija temomis: „Ką svarbu žinoti dabartiniams dešimtokams apie brandos egzaminų pokyčius“ ir būsimiesiems studentams itin aktualia tema „Visi keliai atviri. Kurį pasirinkti? Atsakymai į svarbiausius abiturientų klausimus“.

Toliau sekė motyvaciniai pranešimai apie tai, ko mus gali išmokyti baimė, kas yra kibernetinis saugumas, apie (ne)pažabotą technologijų ateitį, kaip parašyti gerą motyvacinį laišką ir daug kitų.

Visos mugės metu moksleiviai domėjosi siūlomų studijų programomis, priėmimo tvarka, stojimo eiga bei pasirengimo procesu. Kiekviena aukštoji mokykla buvo paruošusi pačių įvairiausių veiklų, kurias galėjome išmėginti: pradedant virtualios realybės akiniais, 3D piešimu, akimi valdomais žaidimais, pažintimi su LEGO robotais, Kauno miesto skaitmeniniu dvyniu, laikinų purškiamų tatuiruočių padarymu iki laparoskopijos simuliacijos, vaistų leidimo praktikos ar implantuojamų dantų gaminimu pasitelkiant 3D spausdintuvus.

Įspūdžiais iš studijų mugės Kaune dalinasi ketvirtokė gimnazistė Eivilė: „Galiu drąsiai teigti, jog ši išvyka buvo be galo naudinga. Sužinojau informacijos apie man aktualiausius universitetus, kolegijas, svarstomas studijų kryptis. Tokie išvykimai labai gelbėja susideliojant savo planus, o ypač jau esant dvyliktoje klasėje. Mano nuomone, reikėtų nepraleisti progų vykti į tokias keliones, renginius. Norėtųsi gauti kuo daugiau įvairesnės informacijos iš įvairių šaltinių, tad labai naudinga būtų aplankyti kuo daugiau panašių renginių!

Pasidžiaugę kasmetiniu renginiu, grįžome pavargę nuo rekordinio 13 860 lankytojų skaičiaus, tačiau laimingi ir labiau pasiruošę artėjančioms studijoms.

Karjeros specialistė Neringa Rumbutytė
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas