Gimnazistai apsilankė Kauno universitetuose

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-12-05
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Gimnazistai apsilankė Kauno universitetuose

2023-12-04 „Vaivorykštės“ gimnazijos IIIa, IIIb, IIIc, IIId ir IVa klasių mokiniai dalyvavo edukacinėje išvykoje „Pažink ir pasitikrink“.

Pirmiausia gimnazistai apsilankė Vytauto Didžiojo universitete (VDU) Kauno padalinyje, kaip įvardinama jų informacinėje knygelėje – „plačiausios aprėpties universitete Lietuvoje“ – kuriame galima rinktis iš daugiau nei 60 studijų programų. Susitikime su vienu iš magistrantūros studentų mokiniai sužinojo daug naudingos informacijos ne tik apie studijų kryptis, bet ir apie galimybę patiems projektuoti savo studijas „artes liberales“ principu, taip ugdant kiekvieno jauno žmogaus asmeninę atsakomybę už savo pasirinkimus. Ekskursijos dalyviai taip pat išgirdo apie galimybę dalyvauti „Erasmus+“ bei dvišalių mainų tarptautinėse studijų programose (visame pasaulyje, išskyrus Antarktidą ir Australiją – aut.past.), studentų apgyvendinimo galimybes bendrabučiuose, neformalaus ugdymo veiklas. Susirinkusiuosius nustebino puiki universiteto infrastruktūra ir mokymosi erdvės, kurios funkcionaliai pritaikytos negalią turintiems studentams.

Gimnazistai VDU atstovui uždavė jiems aktualius klausimus bei aktyviai dalyvavo protmūšyje, kuriame galėjo pasitikrinti ne tik „šviežiai“ sužinotą informaciją apie aukštosios mokyklos veiklas, bet ir prisiminti žinomiausius Lietuvos objektus, pasaulinius prekių ženklus bei animacinių filmų herojus narpliojant vaizdines šaradas. Protų mūšyje buvo gilinamos mokinių komunikavimo, kultūrinė bei pažinimo kompetencijos, vyravo sveika konkurencija, o daugiausiai taškų surinkusios komandos buvo apdovanotos VDU atributika.

Kita gimnazistų stotelė Kaune – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Anatomijos instituto muziejus. Jo vedėja Vega Kriaučiūnienė jaunuoliams papasakojo muziejaus įkūrimo istoriją, pristatė eksponatų klasifikaciją, sudomino mokinius pasakojimais apie tam tikrų eksponatų atsiradimą muziejuje, kai kurie jų tiktų Šiurpnakčio tematikai. Tačiau mūsų gimnazistai nepabūgo: narsiai ir smulkmeniškai apžiūrėjo eksponatus, drąsiai lietė tikrus žmonių kaulus ir akių protezus, praplėtė biologijos bei chemijos žinias.

Po sėkmingų edukacinių susitikimų, gimnazistai apžiūrėjo Kauno senamiesčio lankytinas vietas, nusifotografavo prie įspūdingos Kauno eglutės Rotušės aikštėje ir pasipildę žinių bagažą saugiai sugrįžo į ugdymo procesą.

Etikos ir vokiečių kalbos mokytoja G. Jakaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas