Guodos ir Rimvydo sėkmės istorija

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-04-18
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Verslo pradžia – mokyklos suole

Apsilankyti buvusioje mokykloje ir papasakoti sėkmės istoriją Guodą ir Rimvydą Uselius pakvietė karjeros mokytoja Barbora Dotienė. Norintieji prasmingai praleisti klasės valandėlę rinkosi bibliotekos skaitykloje.

Draugystė, užsimezgusi mokyklos suole, tęsiasi jau dešimtmetį. Guoda ir Rimvydas – pora ir versle, ir gyvenime. Gimnazistai susidomėję klausėsi apie pirmuosius svečių verslus dar mokykloje, sėkmes ir nesėkmes bei nuolatinį norą įgyvendinti svajones. Negailint savęs, neskaičiuojant laiko, nesitikint greito pelno.

Gimnazistus nustebino pasakojimas, jog Guodai teko su išsamiu pirmojo verslo planu vykti pas močiutę prašyti paskolinti pinigų. Reikalingos sumos – 10 000 litų – tada nesiryžo skolinti tėvai. Močiutė patikėjo anūke ir davė reikalingą sumą „kavos mašiniukui“.

Šiandien pora vadovauja jau dviem kavinėms Klaipėdoje, viena jų „Ateikj ateik“ – pamėgta poilsiautojų ant jūros kranto Melnragėje. Pastatytas ir poilsio namelių kompleksas „Belaiko“ gamtos prieglobstyje. Jauni verslininkai neapsiriboja jau įgytu išsilavinimu, vis suranda įdomių sau studijų.

Guoda pasakojo gimnazijoje buvusi aktyvi visuomenininkė, renginių organizatorė. Mokykloje per pertraukas jos buvę pilna. Tad ir mokiniams linkėjo išnaudoti visas gimnazijoje esančias galimybes. Rimvydas labiau buvo linkęs į mokslus, jis Guodai buvo ir tebėra patikimas partneris.

Kokia sėkmė svaigina? „Kai pabundi ir supranti, kad nebeturi skolų. Nuostabus jausmas“, – šmaikštavo Useliai. Verslininkai atvirai pasakojo ir apie nuostolius, kurių niekaip neįmanoma išvengti. Niekada nežinai, kada, pavyzdžiui, suges kavos aparatas. Toks jau tas verslas. Iššūkių netrūksta. Guoda ir Rimvydas, pasak gimnazistų, įkvėpė, padrasino.Svečiai pasakojo, jog susitikinmas ir jiems buvęs įdomus iššūkis, verslininkai sėkmės istorija buvusioje mokykloje dalijosi pirmą kartą. Netukus bus vėl galimybė susitikti, nes Guoda ir Rimvydas gegužės 10 d. dalyvaus regioninėje eXpo mugėje, kuri vyks mūsų gimnazijoje. Jie įsteigė nominaciją „Perspektyviausi vienaragiai“.

Informacinės sklaidos klubas

Vidos Valaitytės-Ivachnenko nuotr.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas