Konkurse „Inžineriniai sprendiniai Lietuvoje“ – pirma vieta

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-05-02
  • Kategorija: Didžiuojamės

Konkurse „Inžineriniai sprendiniai Lietuvoje“ – pirma vieta

Norime pasidžiaugti, kad jau antrą kartą Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokiniai dalyvavo Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos kartu su partneriais – Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademija ir Vilnius Tech – organizuotame  bendrojo ugdymo mokyklų mokinių kūrybinių darbų gamtos mokslų, technologinio, inžinerinio, kūrybinio skaitymo ir rašymo, meninio ir matematinio ugdymo (STREAM) konkurse „Inžineriniai sprendiniai Lietuvoje“, kurio tikslas –  skatinti mokinius domėtis visomis STREAM ugdymo sritimis, ugdyti kūrybišką požiūrį į gamtos ir tiksliuosius mokslus bei gebėjimus juos praktiškai taikyti, sprendžiant realaus pasaulio problemas.

Kūrybiniai darbai, kuriuos konkursui parengė dalyviai, buvo nuo Vilniaus įkūrimo (1323 metų) iki mūsų dienų Lietuvoje pritaikyti išradimai, inžineriniai, architektūriniai ir statybiniai miestų plėtros sprendiniai, turintys arba turėję svarbią reikšmę darnaus vystymosi raidai ir tapę mums įprastos aplinkos dalimi. Konkursiniame darbe buvo atskleidžiamas pasirinkto realizuoti išradimo kontekstas, poreikis, istorinė raida ir reikšmė darniajam vystymuisi, išradimo gaminio koncepcija, konstrukcijos, veikimo ir panaudojimo principai, sąsajos su STREAM dalykais, praktiškai pagaminamas bei pristatomas išradimo gaminys/jo prototipas/modelis.

I–IV gimnazijos klasių kategorijoje I vietą laimėjo Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazijos III kl. mokinių komanda: Orinta Kiaulakytė, Paulius Prišmontas ir Arnas Rutė (dabar Vilnius Tech studentas), parengę darbą „Išmaniosios durys“. Mokinius konsultavo biologijos mokytoja Raimonda Kundrotienė.

Apdovanojimo ceremonijos metu mokiniai ir jų mokytojai buvo apdovanoti Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos, VDU Švietimo akademijos ir Vilnius Tech diplomais, padėkos raštais, dovanėlėmis.

Biologijos mokytoja metodininkė Raimonda Kundrotienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas