Gospelo muzika sugrįžo į Gargždus!

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-04-20
  • Kategorija: Didžiuojamės

Gospelo muzika sugrįžo į Gargždus!

Balandžio 15 d. Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos merginų choras „Vaivora“, vadovaujamas muzikos mokytojų Jūratės Surblienės ir Laimos Rimkienės, dalyvavo XI-ajame tarptautiniame Gospelo muzikos festivalyje Gargžduose, kurį organizavo Gargždų muzikos mokykla bei dainos studija „Svirplys“ (vadovė Nijolė Usevičienė).

Šiame renginyje atliekamos dainos skiriasi nuo mums įprastai girdimų bažnytinių kūrinių. Gospel giesmėmis yra šlovinamas Dievas, džiaugiamasi sava laisve ir kasdienybe. Tokie kūriniai geriausiai atpažįstami pagal jiems būdingą energiją, nuotaiką ir linksmumą, kuriuo lengvai „užsikrečia” net ir netikintieji.

Šeštadienio rytą Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje vyko šio festivalio atidarymas. Jo metu susipažinome su jungtinio choro dirigentėmis ir visą dieną bendrai, kartu su visais atvykusiais kolektyvais, repetavome giesmes.  Jungtiniame chore dalyvavo Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Šilutės, Panevėžio miestų chorai bei ansambliai, Klaipėdos apskrities miestelių ir kaimo vietovių jaunimo kolektyvai, taip pat ir festivalio svečiai iš Švedijos bei Lenkijos. Iš viso dalyvavo apie 150 dalyvių! Pertraukų tarp repeticijų metu bendravome su svečiais bei ruošėmės artėjančiam pasirodymui Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, kurioje vėliau, festivalio vakarą, pakiliai giedojome išmoktus kūrinius.

Ilgos repeticijos pareikalavo nemažai pastangų, kantrybės ir laiko, tačiau šaunių dirigenčių ir instrumentinės grupės pagalba iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, kuriai vadovauja Tomas Dičiūnas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas, LRT instrumentinės grupės pianistas, jungtinis Gospel choras pasirodymo dieną privertė ne vieną sėdėjusį žiūrovą pajusti giesmininkų skleidžiamą šilumą ir judėti kartu. Didelė auditorija susirinko ne tik dėl jungtinio choro, bet ir dėl jam vadovavusių dirigenčių bei solistų, atkeliavusių net iš užsienio. Šiam chorui vadovavo 3 muzikos profesionalės iš Lietuvos ir Švedijos: Kristina Žaldokaitė, Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios Gospelo choro vadovė, Marija Monika Dičiūnė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo katedros dėstytoja, džiazo choro vadovė, bei Monica Törnqvist – Stokholmo (Švedija) Gospelo choro „Kummelby“ vadovė! Visa šauni komanda sukūrė įsimintiną renginį, kurį ilgai atsimins tiek gausiai susirinkusi publika, tiek dalyviai. Sužavėjo ne tik jų talentas, bet ir entuziazmas, atsidavimas muzikai, gebėjimas įkvėpti choristus.

Festivalį baigėme visi kartu atlikdami dainą „Laiminga diena” (angl. „Oh Happy day“). Choristų nuotaika buvo puiki: giedojome iš širdies, plojome audringai bei judėjome atiduodamos visą energiją. Pasirodo, bažnytinės giesmės gali būti nuotaikingos, kupinos įkvėpimo ir džiaugsmo. Mes, „Vaivorykštės“ choristės, bei mūsų mokytojos už puikų kolektyvo pasirodymą buvome apdovanotos padėkos raštu ir saldžiomis dovanėlėmis. Grįžome dvasiškai praturtėjusios ir puikiai nusiteikusios!               

Emma Paulauskytė, IIc

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas