Karjeros diena „Pasimatuok profesiją“ gimnazijoje

Kovo 30 dieną gimnazijoje organizuota Karjeros diena „Pasimatuok profesiją“. Dalis mokinių vyko į parodą „Karjera ir studijos 2022“, o likusiems gimnazijoje pamokas pakeitė netradicinės veiklos, skirtos savęs ir profesijų pažinimui. Mokiniai dalyvavo gimnazijos pagalbos mokiniui specialistų parengtose kūrybinėse dirbtuvėse ir paskaitose, susitikimuose su įvairių profesijų atstovais, pasitikrino gebėjimus ir pomėgius įsitraukdami į Kultūros paso edukatorių pasiūlytas veiklas.

Interaktyvios edukacijos „Chemija plius menas lygu milijonus verti šedevrai“ metu mokiniai tyrinėjo, kaip gamtos mokslo pasiekimai veikia mene taikomas technologijas, patys kūrė improvizuotus kvepalų buteliukus, naudodami aliejinius dažus ir kvapus. 

Edukacijos „3D rašiklis - kūrybiškiems moksleiviams“ dalyviai išbandė  naują technologijos priemonę - 3D rašiklį. Jame vietoj rašalo yra naudojamas plastikinis siūlas (PLA), kuris išspaudžiamas įkaitintas, o atvėsęs išlaiko bet kokią formą. Beribė mokinių fantazija ir kūrybiškumas atsiskleidė pačiais įvairiausiais kūrinėliais.

Dalyvavusieji edukacijoje „Miško brolių takais“ sužinojo apie savanorių veiklą, kariškas profesijas, klausėsi pasakojimų apie laisvės kovotojų herojiškumą. Mokiniai apžiūrėjo autentiškus ginklus, buities reikmenis, išbandė partizano kuprinės svorį, matavosi rūbus, išmėgino rankų miklumą spausdinimo mašinėle, galėjo pažvelgti pro langą per pirmojo pasaulinio karo žiūronus, kuriuos naudojo ir partizanai. 

Gimnazijoje svečiavosi Klaipėdos rajono savivaldos atstovės: Gargždų miesto seniūnė Indrė Žiedienė ir mero pavaduotoja Ligita Liutikienė. Viešnios pristatė savivaldybės struktūrą, funkcijas, papasakojo, kokių profesijų žmonės dirba savivaldybėje, pasidalijo įžvalgomis apie mūsų rajono ateitį. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė pristatė profesijų įvairovę turizmo versle, džiaugėsi mūsų rajono patrauklumu lankytojams.

Verslininkas Laurynas Misiūnas dalijosi su mokiniais „Išmaniųjų namų“ paslaptimis, drąsino ir skatino išbandyti įvairias veiklas ir atrasti sau tinkamiausią. Sveikatos priežiūros specialistės Vaida Žlibinienė ir Dovilė Driezė papasakojo mokiniams apie pagalbą įvairaus amžiaus asmenims, skatinant saugoti sveikatą, mokė suteikti I-ąją pagalbą. Profesinio mokymo(si) privalumus, Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos siūlomas programas pristatė šios mokyklos mokytojai Laimutė Gegieckienė ir Karolis Montvydas. Su profesijų, reikalingų AB „Klaipėdos energija“ funkcionuoti, įvairove susipažino antrokai, dalyvavę ekskursijoje. Mokiniai sužinojo, kaip gaminama ir tiekiama energija, kokius sudėtingus įrenginius valdo darbuotojai, susidomėję klausėsi apie žaliosios energijos panaudojimo perspektyvas. 

Visi svečiai, dalindamiesi savo karjeros istorijomis, skatino mokinius pažinti save ir ieškoti sau tinkamiausio sprendimo, nebijant suklysti ir ieškoti iš naujo. Šias mintis apibendrino karjeros konsultantas, koučeris  Aivaras Buitkus, analizuodamas, kas lemia sėkmingus karjeros pasirinkimus. Lektoriaus teigimu, svarbu išsiryškinti stiprybes ir ant jų kaip ant pamato statyti savo karjerą, suprantant, kad klaida irgi patirtis: svarbu nebijoti klysti, bandyti iš naujo. „Tikėtina, kad save atrasti galite atsakę į klausimą, ką veikčiau, jei laikas ir pinigai nebūtų problema?“, - teigia Aivaras ir skatina visus būti laisvus savo pasirinkimuose. 

UK koordinatorė Barbora Dotienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas