Gimnazistų išvyka į Kauną

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2022-10-26
  • Kategorija: Aktualijos

Spalio 20 dieną Ig, IIg ir IIf klasių mokiniai  su savo klasių vadovėmis Eimante Kiaulakiene, Vida Mockuviene, Aušra Naujokiene ir lydinčia mokytoja Laima Rimkiene vykome į Kauną.
Pirmoji vieta, į kurią atvykome, buvo VU Kauno fakultetas. Erdvioje auditorijoje mums trumpai papasakojo apie studijų programas bei veiklas, kuriomis studentai užsiima po paskaitų. Ypač daug pasakojo apie tautinių šokių kolektyvą ,,Uosinta“, dalyvaujantį tarptautiniuose festivaliuose ir garsinantį universitetą ir Lietuvą užsienyje. Paskui mus nusivedė į kiemelį, kur papasakojo universiteto istoriją bei aptarė pastato  architektūrą. Čia prieš 36 metus buvo pastatytas saulės laikrodis – tylus protestas prieš Maskvos laiką. Šalia stovi tiltas, kurio vienoje pusėje anksčiau buvo Vokietija, o kitoje – Rytų Prūsija. Išgirdome papasakojimą apie evangelikų liuteronų Šv. Trejybės bažnyčią, Liepų kiemelyje pamatėme V. Jako piešinį „Stebėtojas“. Vėliau apžiūrėjome dekanatą, Tarybos salę, Žalčio menę, sustojome prie Napoleono namo, išklausėme kelias legendas apie šios universiteto dalies pavadinimo kilmę. Įėję vidun, išvydome Kristijono Donelaičio skulptūrą ir vaikščiojome Viduramžių gatve, kurioje ir yra pastatytas šis Napoleono namas. Paskui užsukome į kambarį, kur galėjome paliesti sieną, padarytą iš druskos ir kalkių.
Kita mūsų sustojimo vieta buvoVytauto Didžiojo karo muziejus.Ten apžiūrėjome Dariaus ir Girėno lėktuvą „Lithuanica“, pasiskirstę į dvi grupes, atlikome įvairias užduotis ir atsakinėjome į įvairius klausimus, susijusius su kariuomene ir NATO.

Paskutinė mūsų stotelė buvo krepšinio varžybos Žalgirio arenoje, kurioje žaidė Kauno ,,Žalgiris" prieš ,,FC Barcelona". Šios rungtynės buvo labai smagios, kupinos emocijų.

Manau, ši išvyka patiko visiems, kas joje dalyvavo. Sužinojome naujų ir įdomių dalykų apie Lietuvą, jos istoriją ir taip pat turėjome galimybę apsilankyti universitete bei visas teigiamas ir neigiamas emocijas išreikšti arenoje.

Žilvija Juškevičiūtė, IIg klasė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas