Tik ieškodamas atrasi

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2022-06-02
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Tik ieškodamas atrasi

                             Ne kartą teko girdėti sakant: ,,Nežinau, kokia specialybė man tiktų.“ Ir tokia nežinia natūrali. Tikrai reikia nueiti netrumpą ieškojimų kelią, kol įsitikini, kas tau tinka ir patinka.

Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazijos Ib klasės mokiniai, tyrinėdami save ir rinkdami informaciją apie karjeros galimybes, vyko į Klaipėdos technologijų mokymo centrą – valstybinę profesinio mokymo įstaigą, teikiančią pirminį ir tęstinį profesinį mokymą. Centras gali pasiūlyti vienuolika specialybių: siuvėjo, sukirpėjo konstruktoriaus, floristo, kirpėjo, interjero apipavidalintojo, kompiuterinio projektavimo operatoriaus, kosmetiko, vizažisto ir kt. Išvyką suorganizavo gimnazijos karjeros specialistė Barbora Dotienė.

Gimnazistus sutiko ir išsamią informaciją apie mokymosi galimybes papasakojo Lina Šaparauskienė. Klaipėdos technologijų mokymo centro Paslaugų verslo skyriaus vedėja ne tik suteikė teorinę informaciją apie mokymosi trukmę, priemones, konkursus, bendradarbiavimą, bet ir vedžiojo po estetiškai atrodančią mokyklą, modernias mokymosi klases, demonstravo naujausią įrangą, leidžiančią tinkamai pasiruošti tapti savo srities puikiu specialistu, skatino pabendrauti su besimokančiais bei sudarė galimybes išbandyti vieną kompiuterinio projektavimo programą, o pasinaudoję siuvėjo įranga gimnazistai susikūrė atšvaitą ar raktų pakabuką.

Pirmokai dar nėra tikri dėl savo karjeros, bet jau pasivaikščioję Klaipėdos technologijų mokymo centre ir kai ką išbandę praktiškai ar tik įdėmiai pastebėję, galėjo pasakyti, ar turėtų ištvermės dirbti kirpėja(-u), ar užtektų kantrybės komponuojant puokštes, puošiant kitas erdves. Kai kurie gimnazistai sakė, kad norėtų projektuoti kompiuteriu ar kurti rūbų kolekcijas. Laiko ieškojimams dar yra, nors jau ir ateinantį rudenį  galėtų mokytis valstybinėje profesinio mokymo įstaigoje – pabaigtų pagrindinės mokyklos programą, pradėtų mokytis specialybės.

Kad diena būtų dar turiningesnė, pasinaudojome Klaipėdos koncertų salės kvietimu dalyvauti  ekskursijoje į Klaipėdos kariliono bokštą. Su edukatore Dovile Kirdaite įveikėme  122  bokšto laiptelių – pakilome į 42 metų aukštį, kur sužinojome apie neįprastą instrumentą bei gyvai išgirdome, kokias melodijas galima skambinti karilionu.

Praėjusi diena leidžia įsitikinti – tik ieškodamas atrasi ir savo galimybes, ir tiek kartų jau aplankyto miesto unikalias erdves.

Zofija Vaitkuvienė, Ib klasės vadovė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas