Gimnazistai ir mokosi, ir pramogauja

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2022-10-19
  • Kategorija: Pranešimai

Gimnazistai ir mokosi, ir pramogauja

Spalio viduryje beveik 40  „Vaivorykštės“ gimnazistų dalyvavo edukacinėje-pramoginėje išvykoje į Lenkiją.

Pirmąją dieną aplankėme Veličkos miestelyje įsikūrusias druskų kasyklas. Net 135 metrų gylyje eksponuojamas sunkus druskakasių darbas nuo XIII a. iki   kasyklų uždarymo XX a. pabaigoje. Darbininkai kasyklose praleisdavo labai ilgas valandas, todėl tuneliuose susiformavo savotiškas požeminis miestas. Eidami pažintiniu net 3,5 km taku pamatėme ir labai daug meno kūrinių, sukurtų iš druskos, – garsių žmonių skulptūrų, žymių paveikslų reprodukcijų, yra net koplyčia iš druskos! Taip pat apstulbino druskos spalva: mums ji visada balta, tačiau čia žaižaruoja visomis vaivorykštės spalvomis.

Antrąją dieną  vykome į didžiausią atrakcionų parką Lenkijoje, o galbūt ir visoje Europoje,  ,,Energylandia“, kuris užima  net 70 hektarų plotą. Per kelias valandas išbandėme virš šimto įvairiausių ekstremalių ir paprastesnių atrakcionų, aplankėme siaubo kambarius, pabendravome su baisiaisiais Helovyno miestelio gyventojais. Kai kurie amerikietiškieji kalneliai kyla į 133 metrų aukštį, o Formulės-1 trasoje lekiama daugiau nei 200 km greičiu! Įspūdžių patyrėme labai daug! Na, o vakare laukė  Krokuvos senamiestis su įspūdingąja  turgaus aikšte, paminklais Žalgirio mūšiui ir Adomui Mickevičiui, šv. Onos bažnyčia, nuostabioji Vavelio pilis ir ugnimi besispjaudantis Krokuvos drakonas.

Paskutiniąją dieną lankėmės Aušvice įkurtoje nacistinės Vokietijos koncentracijos stovykloje. Čia iš labai įdomiai pasakojančių gidų sužinojome apie visą siaubą, kurį turėjo patirti daugiau nei milijonas žmonių iš visos Europos. Itin sujaudino tonos moterų plaukų, krūvos kalinių batų, tarp jų ir vaikiškų batukų, egzekucijų siena ir krematoriumas, pro kurį visi eina tylėdami ir nuleidę galvas, taip pagerbdami čia žuvusių įvairių tautybių žmonių atminimą. Po ekskursijos kalbėjome – kad tik tai nepasikartotų mūsų gyvenime!

 Kelionėje patyrėme daug įspūdžių, sužinojome daug naudingos informacijos, turėjome galimybę panaudoti anglų kalbos žinias ir smagiai praleidome laiką. Štai keletas minčių apie išvyką: „Per šią kelionę patyrėme daug įspūdžių, jaudulį, daug skirtingų emocijų. Gera kelionė prieš egzaminus“ (Vytautas ir Aurelija); „Aušvicas pakeitė požiūrį į laisvę“ (Akvilė); „Gaila, kad tai buvo paskutinė kelionė su klase, nes jau baigiame mokyklą...“ (Marija ir Gintarė).

Gimnazistės abiturientės Romena ir Emilija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas