Martynas papildė prizų kolekciją

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-01-08
  • Kategorija: Sveikinimai

Martynas – daugkartinis Lietuvos tūkstantmečio vaikų žinių viktorinos nugalėtojas

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos bendruomenę sekmadienį pasiekė puiki žinia – Martynas Riekašius tapo Lietuvos tūkstantmečio vaikų šio sezono devintokų žaidimo nugalėtoju. Sveikiname!

Žinute po laidos feisbuko paskyroje pasidalijo jo tėtis, „Vaivorykštės“ gimnazijos mokytojas Remigijus Riekašius: „Jei laimi kartą esi nugalėtojas. Jei antrą kartą dukart nugalėtojas. Po trečio jau turėtum būti daugkartiniu nugalėtoju. Laimėjęs šio sezonų devintokų žaidimą jaunuolis tapo daugkartiniu Lietuvos tūkstantmečio vaikų žinių viktorinos nugalėtoju. Nugalėtojo prizas jau nukeliavo į lentyną prie 20212022 metų sezone laimėtų šeštokų ir septintokų prizų.

Gimnazistas slėpė nuo visų žaidimo rezultatą iki transliacijos per LRT. Atrankos žaidime užėmęs antrąją vietą slapčia tikėjausi, kad pateksiu ir į devintokų finalą, nes trečiajame etape gana toli nuėjau. Džiaugiausi, kad iš tikrųjų to pakako ir sulaukiau kvietimo į finalą. Finale tikriausiai rimčiausias varžovas buvo Emilis iš Mažeikių. Smagu, kad sugebėjau atsirevanšuoti už pralaimėjimą atrankos žaidime“, – sekmadienį pasakojo Martynas. Anot gimnazisto, didžiausias džiaugsmas būna iškart laimėjus. Vėliau tiesiog smagu. Martynas prasitarė jaudulį jautęs tik žaidimo pradžioje, o vėliau azartas jaudulį užgožė.

Martynas laimėjo ne tik sau prizą, bet ir klasei. Pirmuoju prizu jau spėjo pasidžiaugti pirmąją sausio savaitę. Jis dalyvavo Vilniuje Nacionalinės moksleivių akademijos Žiemos sesijoje. Nugalėtojas tikisi, jog kiti du prizai nudžiugins ir klasės draugus.

Paklausus, ką reikia daryti, norint sėkmingai dalyvauti Lietuvos tūkstantmečio vaikų žinių viktorinoje, Martynas atsakė, jog svarbiausia užpildyti dalyvio anketą. Jeigu neužsiregistruosite, tai niekas ir nepakvies. Visiems užsiregistravusiems skambina ir užduoda keliolika klausimų. Jei skaitote, domitės įvairiais dalykais, tai nėra sunku patekti ir į filmuojamus atrankos žaidimus. Kiekvienais metais laukiu Lietuvos tūkstantmečio vaikų žaidimo, tačiau atskirai jam nesiruošiu. Kaip visada, nemažai skaitau ir klausausi, ką pasakoja mokytojai. Žaidžiu Auksinio proto komandiniuose žaidimuose Gargžduose. Tikriausiai ir tai padeda“, – pasakojo gimnazistas.

Po laidos Martyno tėtis pasidžiaugė sūnaus pergale ir pridūrė, jog tokių pergalių nereiktų pervertinti: „Tai žaidimas, kuriame reikia ne tik žinių, bet ir drąsos, reakcijos greičio ir kažkiek sėkmės. Tikriausiai vertingesnės yra pergalės įvairiose dalykinėse olimpiadose. Jose žinios ir gebėjimai yra kur kas svarbesni nei sėkmė. Galbūt didžiausia Lietuvos tūkstantmečio vaikų žaidimo vertė, kad išmoko ne tik laimėti, bet ir pralaimėti, o po pralaimėjimo pasveikinti varžovą, vėliau atsitiesti ir vėl bandyti siekti rezultato.

Informacinės sklaidos klubas

Nuotrauka iš asmeninio albumo

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas