Integruota dailės, lietuvių kalbos ir literatūros pamoka

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-06-10
  • Kategorija: Aktualijos

Integruota dailės, lietuvių kalbos ir literatūros pamoka – galimybė išgirsti save

        Mokslo metams skaičiuojant paskutines darbo dienas gimnazijos dailės mokytoja Joana Lukienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Zofija Vaitkuvienė pakvietė III klasės 3 srauto  gimnazistus  į neseniai mokykloje įkurtą kūrybinio mąstymo erdvę. Ten  organizuota netradicinė integruota pamoka „Linksmoji monotipija su dailininke ir knygų kūrėja Sigute Ach“. Tai ir edukacija pagal Kultūros paso pasiūlą.

         Gimnazijos mokytojos, kolegialiai bendradarbiaudamos, rado sprendimą, kaip  dėstomoje klasėse ugdyti ir stiprinti meno pojūtį, kaip rasti mokiniams individualių būdų vaizduotei lavinti, žodynui turtinti. Visa tai susiję su kūrybinės, pažintinės ir kultūrinės kompetencijų ugdymu.

         Susipažinę su dailininke įspūdingu bei gerai įsimenančiu slapyvardžiu Sigute Ach, jos darbais, mokiniai klausėsi teksto, kuris skatino piešti, vizualizuoti, tam tikromis formomis, spalvomis fiksuoti mintis. Vėliau gimnazistai kūrybinius darbus aptarė su bendramoksliais, su dailininke,  su mokytojomis.

         Susipažinę su technika kūrė monotipijas. Po kurio laiko jas pildė ir kiekvienas sugalvojęs užrašė sakinį ar posmą, perteikiantį įspūdį, išgyvenimą arba nuotaiką. Darbo esmė – sukurti linksmą monotipiją.

         Edukacijos refleksija įvairi: kai kurie gimnazistai patenkinti kūrybiniu darbu, tad leido monotipijų parodą surengti 301 kab., kai kurie nori dar tobulėti. Dailininkės, knygų leidėjos Sigutės Ach linkėjimas atliekant kūrybinius darbus – įsiklausyti į save, kuo dažniau girdėti save!

 

Joana Lukienė, Zofija Vaitkuvienė,

Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazijos mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas