Europos kalbų dienos minėjimas gimnazijoje

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-09-27
  • Kategorija: Renginiai

Europos kalbų dienos minėjimas gimnazijoje: frazeologizmų iliustracijos ir kalbų protmūšis

Rugsėjo 26-ąją dieną gimnazijoje tradiciškai paminėta Europos kalbų diena. Ši diena kasmet primena Europos kalbų ir kultūrų įvairovę bei ragina mokinius ugdytis kalbinius gebėjimus, tyrinėti užsienio kalbas ir jų turtus. Šiemet renginiai apėmė ne tik kalbinį pažinimą, bet ir kūrybinius bei intelektinius iššūkius.

Frazeologizmų iliustravimas įvairiomis kalbomis

I-II gimnazijos klasių mokiniai buvo pakviesti pažvelgti į kalbų pasaulį per frazeologizmų prizmę. Kiekviena klasė pasirinko vieną ar kelias užsienio kalbas ir kūrybiškai iliustravo žinomus frazeologizmus, tokius kaip „lyja kaip iš kibiro“ (lietuvių k.) ar „it's raining cats and dogs“ (anglų k.). Mokiniai ne tik kūrė spalvingus ir įdomius piešinius, bet ir aiškino, kaip tam tikri posakiai atsirado skirtingose kultūrose. Ši užduotis skatino meninį mąstymą, leido giliau suprasti kitų kalbų ypatumus bei jų įtaką mūsų kasdieninei kalbai.

Protmūšis III gimnazijos klasėms: trijų kalbų iššūkis

III gimnazijos klasių mokiniai turėjo galimybę pasitikrinti kalbines žinias dalyvaudami lietuvių, anglų ir rusų kalbų protmūšyje. Komandos varžėsi atsakinėdamos į klausimus apie šių kalbų gramatiką, literatūrą, istoriją bei kultūrą. Atsakymai į klausimus reikalavo greitos reakcijos ir kūrybiško mąstymo, leido mokiniams susipažinti su kalbų panašumais ir skirtumais.

Šventės reikšmė

Šiemetinis Europos kalbų dienos minėjimas dar kartą įrodė, kad kalbos yra ne tik bendravimo priemonė, bet ir kultūrų lobynai, kuriuos verta tyrinėti ir puoselėti. Renginiai gimnazijoje padėjo mokiniams suprasti kalbų svarbą tiek kasdienėje, tiek akademinėje veikloje, o įvairios veiklos ugdė kūrybiškumą, komandiškumą ir kritinį mąstymą.

Tikimasi, kad kitais metais Europos kalbų dienos renginiai taps dar įdomesniu kalbiniu nuotykiu visiems gimnazijos mokiniams.

Anglų kalbos mokytoja Inga Ulonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas