„Matematika už lango“

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-03-20
  • Kategorija: Renginiai

Matematika už lango

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos matematikos mokytoja ekspertė Dalia Bendikienė respublikinei konferencijai „Matematika už lango“ jau 15-ąjį kartą subūrė kolegas ir mokinius. Renginio sumanytojai ir organizatorei talkino gimnazijos matematikos mokytojų metodinė grupė.

Į renginį atvyko matematikos mylėtojai iš Klaipėdos ir rajono mokyklų. Pranešimus skaitė VšĮ Klaipėdos „Universa Via“ tarptautinės mokyklos, Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijos, „Ąžuolyno“ gimnazijos, Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazijos,  Dituvos Aleksandro Teodoro Kuršaičio pagrindinės mokyklos, „Kranto“ progimnazijos, Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos ir gausus mūsų gimnazijos mokinių būrys.

Šiemet vėl išgirdome, kokia įdomi ir naudinga yra matematika. Mokinių įžvalgos apie matematiką ir muziką, kosmosą, sportą, net augalus, muilą, fotografiją, stalo žaidimus, finansus, Klaipėdos vandens telkinių užterštumą ar moliūgus buvo išties naudingos ir įdomios.

Komisijai teko nelengva užduotis. Iš 16 pranešimų reikėjo išrinkti 3 nominantus  – inovatyviausią, moksliškiausią ir linksmiausią pristatymus. Komisijos narė, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Raimonda Mickienė visiems pranešėjams, jų mokytojams įteikė padėkas, o nominantams – ir dovanas.

Kol komisija skaičiavo balsus, konferencijos dalyviams koncertavo gimnazijos ansamblis, kurio solistas Benediktas Motuzas kartu su Domu Dragūnu pranešimu „Ritmas ir skaičiavimai“ pradėjo konferencija ir aukštai užkėlė pasisakymų kartelę bei laimėjo linksmiausio pristatymo nominaciją. Trečiokų darbo vadovas – matematikos mokytojas metodininkas Giedrius Žemaitis.

Antroji – inovatyvaus pristatymo nominacija – taip pat liko „Vaivorykštėje“. Ją laimėjo abiturientai Paulius Prišmontas, Mikas Grikšas, Nerijus Kasiulevičius ir jų pristatymas „Išmanus namas“, kuriuo buvo galima pasigrožėti „gyvai“. Mokininių darbo vadovai – biologijos mokytoja ekspertė Raimonda Kundrotienė ir matematikos mokytojas  metodininkas Giedrius Žemaitis.

Moksliškiausią nominaciją išsivežė „Matematika vandens sportuose“ pranešėjos, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos mokinės Greta Bukauskaitė ir Ema Kuodytė. Jų darbo vadovė – matematikos mokytoja ekspertė Vilija Šileikienė. Irklavimu ir būriavimu profesionaliai užsiimančios merginos matematiką pritaikė asmeniniams pasiekimams sporte.

Informacijoss sklaidos klubas

Gintauto Našlėno nuotr.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas