Atrask sau tinkamą profesiją

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-10-23
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

ATRASK SAU TINKAMĄ PROFESIJĄ

Mėgstamas darbas – didelė dovana, nes tik atradęs savo vietą gyvenime žmogus jaus pilnatvę, dirbs pakylėtas, kupinas kūrybiškumo ir energijos.

Mūsų, kaip ugdymo karjerai specialistų užduotis – padėti jaunam žmogui surasti savo vietą profesiniame gyvenime, suvokti kiekvieno darbo naudą ir grožį. Stengiamės padėti suvokti ir tai, kad keliaujant ilgo gyvenimo keliu, profesiją galima keisti, tačiau svarbu išsaugoti pasitikėjimą savimi ir norą siekti meistriškumo bei profesionalumo pasirinktoje srityje.

Spalio 12, 19 ir 26 dienomis Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos II klasių mokiniai, lydimi karjeros specialisčių Loretos Tamošaitienės ir Barboros Dotienės, vyko į Klaipėdos technologijų mokymo centrą susipažinti  su profesijų pasauliu praktiškai.

Mokyklos strateginės plėtros skyriaus darbuotojai Rolandas Karnackas, Lina Navickienė ir automobilių inžinerijos skyriaus vedėja Loreta Maželienė mokiniams pristatė automobilių kėbulų remontininko, floristo, fotografo, JavaScript programuotojo, kirpėjo, kompiuterinio projektavimo operatoriaus, kompiuterių tinklų aptarnavimo techniko, kosmetiko, multimedijos techniko, siuvėjo, sukirpėjo-konstruktoriaus, suvirintojo, transporto priemonių remontininko, visažisto ir vizualinės reklamos gamintojo mokymo programas.

Mokiniai aplankė praktinio ir teorinio mokymo klases, apžiūrėjo laboratorijas ir dirbtuves, domėjosi mokyklos neformaliojo švietimo veikla ir tarptautiniais Erasmus projektais, galimybėmis vykti į stažuotes, pameistrystės programomis ir įsidarbinimo Lietuvoje bei ES galimybėmis.

Karjeros specialistė Loreta Tamošaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas