Renginiai, skirti Žemės dienai paminėti

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-03-20
  • Kategorija: Aktualijos

Renginiai, skirti Žemės dienai paminėti

Kiekvienais metais kovo 20 dieną minima Pasaulinė Žemės diena. Šią dieną ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. Šią dieną diskutuojama aplinkosauginėmis temomis, kalbama apie mūsų planetai iškilusius pavojus  ir raginama priimti palankius aplinkai sprendimus galvojant apie ateities kartas.

Gargždų „Vaivorykštės” gimnazijos mokiniai jau iš anksto ruošėsi Žemės dienos renginiams gimnazijoje. Trečių gimnazijos klasių mokiniai, pasikvietę į pagalbą tėvelius, gamino inkilus paukšteliams, dekoravo juos ir pristatė I aukšto foje biologijos mokytojos Raimondos Kundrotienės organizuotoje parodoje ,,Namelis paukščiams giesmininkams“. Vėliau mokiniai inkilus įkėlė į medžius, augančius gimnazijos teritorijoje.

Pakartotinis namuose turimų daiktų panaudojimas yra puikus būdas sumažinti anglies dioksido pėdsaką ir gyventi tvariau, todėl mokiniai, besimokantys pirmose ir antrose gimnazijos klasėse, iš turimų ar išmetimui ruošiamų daiktų sugalvojo ir padarė naujus kūrybiškus daiktus. Padedami biologijos mokytojos Raimondos Kundrotienės organizavo parodą ,,Prikelti antram gyvenimui“.

Per geografijos pamokas I-III klasių mokiniai pristatė projektą tema: „Žemės ašaros akistatoje su žmogumi“, skirtą Žemės dienai. Mokinių darbuose atsispindėjo mūsų planetos problemos, kurias sukūrė ŽMOGUS. Gimnazistai teikė pasiūlymus, kaip reikėtų kovoti su šiomis negandomis, kurios vis labiau  kelia baimes žmonijai, kaip jas reikėtų švelninti ir kaip jie patys prisideda prie gražesnės ir švaresnės ateities.

Geografijos mokytoja Jurga Venckauskienė pažymi, jog projekto dalyviai skelbia žinutę Žemės dienos renginiais, parodomis, diskusijomis, norėdami paskatinti visą gimnazijos bendruomenę saugoti tai, kas visiems mums svarbiausia: švarų orą, vandenį, dirvožemį, gyvąją gamtą. Kiekvieno mūsų maži darbai – vandens, popieriaus, elektros, šilumos taupymas, naujų ekologiškų technologijų naudojimas – gali padėti tausoti nuolat senkančius Žemės išteklius ir prisidėti prie planetos gamtos išsaugojimo.“

Geografijos mokytoja Jurga Venckauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas