Gimnazistai dalyvavo projekte ,,Skaityti gera“

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-05-22
  • Kategorija: Aktualijos

Gimnazistai prisidėjo prie projekto ,,Skaityti gera“ įgyvendinimo

IIc  klasės mokiniai lankėsi Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje. Paraginti savo gimtosios kalbos mokytojos Z. Vaitkuvienės  pasinaudojome galimybe susipažinti su žinoma Lietuvoje aktore, rašytoja, režisiere, dainininke, suaugusiųjų skaitymo ambasadore Jurga Šeduikyte.

Ne kasdien galime susitikti su žinomais, daug pasiekusiais žmonėmis, todėl buvo įdomu literatūros pamoką paįvairinti ir dalyvauti  susitikime, tai projekto ,,Skaityti gera“, vykdomo šalyje, viena iš dalių.  Manau, naudinga išgirsti, kaip Jurga Šeduikytė ieškojo ir vis dar ieško savęs, todėl nebijo išbandyti įvairių veiklų, nebijo klysti.  Nors aš ir nesu  meniškos sielos žmogus, tai nesutrukdė klausytis, kaip menininkai žiūri į gyvenimą, kaip kuria. Įtaigi J. Šeduikytės kalba leido suprasti, koks svarbus knygų skaitymas ir kaip tai lavina iškalbingumą bei vaizduotę. Labai patiko tai, kad į pokalbį buvo įtraukta ir publika. Iš pradžių kalbėjomės, kodėl knygą skaityti geriau negu žiūrėti filmą, o paskui atsakėme į klausimą, kokia perskaityta knyga padarė didžiausią įtaką, kuo. Galbūt ir mūsų atsakymai kam nors taps vertinga rekomendacija?

J. Šeduikytė atsakė į žiūrovams rūpimus klausimus, pakvietė visus kartu padainuoti. O palinkėjimas ,,norėti to, ką darai“ – ne vieną paskatino pagalvoti, ar taip geba elgtis?.. Taigi, šią ketvirtadienio popietę vertinu  teigiamai: sustiprinau motyvaciją skaityti daugiau knygų, siekti savo užsibrėžtų tikslų.

Nedas Kymantas, IIc

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas