Mentorystė „Vaivorykštės” gimnazijoje

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-05-04
  • Kategorija: Aktualijos

Mentorystė „Vaivorykštės” gimnazijoje

Kūrybiški, inovatyvūs ir iššūkius mėgstantys lyderiai – būtent taip apibūdinami mokytojo profesiją besirenkantys jauni žmonės. Šiuolaikinis mokytojas į pamoką ateina nešinas ne tik vadovėliu, bet idėjomis ir motyvacija. Nors technologijų amžius pakeitė mokytojo darbo kasdienybę, pagarba vertybėms išliko tokie pat svarbūs. Ir štai – mokytojo profesijos populiarumas vėl auga.

Prie mokytojo profesijos populiarinimo prisideda mentorystė – vienas iš efektyviausių būdų dalintis patirtimi ir ugdyti talentus. Tęstinis procesas, kurio metu mentorius savo mokiniui (Mentee) perteikia gyvenimiškus ir profesinius pavyzdžius, taip pat padeda, palaiko, nukreipia ir motyvuoja siekti išsikeltų tikslų

Jaunojo pedagogo klubo tikslas – sudaryti sąlygas Klaipėdos rajono mokyklų vyresniųjų klasių mokiniams įgyti žinių ir patirties bei susipažinti su mokytojo profesija.  Jaunojo pedagogo klubo narė gimnazistė Aurelija Niklovaitė galvoja pasirinkti pedagoginės krypties studijas ir tapti mokytoja, todėl mielai naudojasi galimybėmis praktiškai išbandyti mokytojo darbą. Gimnazistės mentorė Gargždų ,,Vaivorykštės” gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Inga Ulonienė mokinei pasiūlė pravesti pamoką III klasės mokiniams. Dvyliktokė pasirinko temą „Global Warming” ir ruošėsi pamokai iš anksto: kartu su mentore rengė pamokos planą, suformulavo pamokos uždavinį, parinko ir taikė aktyvius mokymosi metodus ir paskatino mokiniųs įsivertinti savo veiklą pamokoje. Tai buvo puiki patirtis tiek mokinei, tiek mokytojai ir jos mokiniams.

Anglų kalbos mokytoja metodininkė Inga Ulonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas