Knygų skaitymo magija

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-12-19
  • Kategorija: Aktualijos

         Knygų skaitymo magija

       Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazijos trečiokės Viltė Simutytė ir Barbora Ložinskaitė, pasitarusios su savo gimtosios kalbos mokytoja Zofija Vaitkuviene, nutarė aplankyti „Minijos“ progimnazijos 1c ir 2e  pradinių klasių mokinius. Knyga ir skaitymas – ta veikla, kuri jungia net ir skirtingo amžiaus žmones.

      Gimnazistės buvo pasiruošusios ir išraiškingai paskaityti istoriją apie tinginį Beną, kuriam knygų skaitymas padėjo teigiamai pasikeisti, ir kartu su mažaisiais bičiuliais, naudodamos IT, sekė animuotas pasakas, ir spalvino žinomų pasakų personažus, ir sportavo... Tikrai smagu, bet ne taip jau lengva sparčiai eiti ir neprilaikant ant galvos nešti knygą! 

      Vėliau progimnazijos mokiniai susiskirstė į grupes, išsirinko žinomą pasaką ir stengėsi kuo įdomiau,  originaliau ją suvaidinti. Čia į pagalbą atskubėjo jų mokytojos Vida Ratkuvienė ir Birutė Šutinienė. Labai pravertė patarimai, kas gali imituoti ropę, kaip karalaitė turi muistytis gulėdama ant žirnio, net vaidinant nerimą keliančią pasaką ,,Dangus griūva“, mokytojos priminė, kaip galima parodyti išsigąstį, o ne šypsotis.  Pradinukų grupių vaidinimai stebino kūrybiškumu, mokėjimu pasidalinti darbais-vaidmenimis, improvizacijomis ir, žinoma,  pasidžiaugimu savo bei kitų pasirodymais.

      „Vaivorykštės“ gimnazijos mokinės paragino mažuosius draugus kuo dažniau atsiversti knygą ir patirti magiją. Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Z. Vaitkuvienė kiekvienai klasei padovanojo po pasakų knygą ir palinkėjo  skaityti, šypsotis, draugauti. Šįkart visi įsitikinome, kiek daug linksmų veiklų galima atlikti, jeigu skaitai.

Gargždų„Vaivorykštės“ gimnazijos mokytoja Zofija Vaitkuvienė

Nuotraukos Birutės Šutinienės ir Vidos Ratkuvienės,  Gargždų „ Minijos“ progimnazijos mokytojų

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas