Projekto „Draugystė su Švabacho menų gimnazija" naujienos

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-09-18
  • Kategorija: Aktualijos
         Gimnazijos mokinių ir mokytojų komanda dalyvauja projekte „Draugystė su Švabacho menų gimnazija“ Vokietijoje.
Pirmoji projekto diena buvo skirta susipažinti su Vokietijos Saksonijos sostine Dresdenu.Penki mokinių komandos nariai pristatė TOP 10 svarbiausių faktų apie išskirtinį baroko stiliaus miestą Vokietijoje. Visus sužavėjo didingi Zwinger rūmai ir Dresdeno Dievo Motinos katedros barokinis interjeras. Dienos pabaiga buvo džiugiai nerimastinga, nes projekto dalyvius Bavarijos žemės mieste Švabache pasitiko jų bendraamžiai iš menų gimnazijos, jų tėvai ir mokytojų komanda.
 
Antroji projekto diena. Abiejų šalių projekto mokiniai ir mokytojai sveikino vieni kitus susitikus jau 32-ą kartą. Švabacho menų gimnazijos smuiko, fortepijono ir vokalo grupių mokiniai nuoširdžiu muzikavimu subūrė visus turiningai projektinei savaitei. Pirmoje dienos pusėje mokiniai dalyvavo susipažinimo veiklose, o vėliau muzikos, istorijos, ispanų ir lotynų kalbos pamokose. Tuo metu „Vaivorykštės“ gimnazijos mokytojai buvo pakviesti stebėti  anglų kalbos, matematikos ir istorijos pamokų. Daug emocijų suteikė popietės išvyka prie ežero, kur mokiniai aktyviai leido laisvalaikį irkluodami neįprastas valtis „Dragon boats“.
 
Trečioji projekto diena. Abiejų mokyklų komandos dalyvavo kulinarijos, teatro, šokio ir dainavimo užsiėmimuose. Kulinarijos veiklos grupė visus pakvietė priešpiečiams ir vaišino tradiciniais bavariškais patiekalais. Antroje dienos pusėje mokiniai lankėsi Niurnberge, susipažino sumiesto kultūriniu ir istoriniu paveldu.
 
Ketvirtoji projekto diena.Mokiniai vyko į fizinio aktyvumo centrą Bavarijos Alpėse. Popietinė veikla buvo skirta edukacijai inžinerijos muziejuje, kur visi galėjo susipažinti su aplinkai draugiškais elektros gamybos būdais.
 
Laisvalaikio veiklos. Šeštadienio veikla buvo skirta  Bavarijos krašto pažinimui. Mokiniai plaukė laivu Dunojaus upe, lankėsi viduramžių stiliaus autentiškame Regensburgo mieste. Sekmadienį laiką leido šeimose pas savo projekto partnerius.
 
Atsisveikinimo vakaras. Bendrystės jausmas suvienijo susirinkusius į projekto uždarymo renginį. Švabacho mokyklos mokiniai, jų tėvai ir mokytojai surengė atsisveikinimo vakarą, kurį „Vaivorykštės“ gimnazijos mokiniai nuspalvino pačiomis gražiausiomis spalvomis: savo dainavimu, šokiu, sukurtu filmu apie Gargždus ir „Vaivorykštės“ gimnaziją, pristatė Lietuvos kultūrinius ir istorinius faktus, surengė protų mūšį apie Lietuvą.
Anglų kalbos mokytoja Diana Butkutė

 

 
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas