Apie abiturientų valstybinių brandos egzaminų rezultatus

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-07-16
  • Kategorija: Aktualijos

Visada svarbu žinoti, ar mokytojų ir mokinių darbas, įdėtos pastangos atitinka jų lūkesčius, ir džiugu, kai pasiekimai geri. Taip būtų galima pasakyti apie šią savaitę paskelbtus gimnazijos abiturientų valstybinių brandos egzaminų rezultatus. Mums pakanka savo džiaugsmų, mokinių, gerų pedagogų, pripažinimo, esame gimnazija su savomis tradicijomis, tvarkomis ir istorija bei puikia ateitimi!

Abiturientė Orinta Kiaulakytė baigia gimnaziją su pagyrimu! Valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą laikė 149 gimnazijos abiturientai; maksimalus 100 balų šio egzamino įvertinimas parašytas abiturientei Dominykai Macaitei; aukštus (86 ir daugiau) įvertinimus gavo 17 abiturientų (11,4%) (šešių įvertinimai – 90 ir daugiau); šį egzaminą išlaikė 96,6% gimnazijos abiturientų. Valstybinį anglų kalbos egzaminą laikė 149 abiturientai; 100 balų įvertinimus gavo 7 abiturientai: Aleksas Dromantas, Justas Gikaras, Julius Kinderis, Kaspar Malinin, Laurynas Norkus, Brigita Sauserytė, Titas Vilimas; aukštus (86 ir daugiau) šio egzamino įvertinimus gavo net 31 abiturientas (20,8%) (dešimties abiturientų įvertinimai – 90 ir daugiau), istorijos – keturi abiturientai (trijų įvertinimai – 93 ir 96), fizikos – trys abiturientai (dviejų įvertinimai – 93 ir 97), biologijos – šeši abiturientai (vieno įvertinimas – 93). Kaip ir kasmet su nerimu laukėme matematikos egzamino rezultatų (142) – aukštus įvertinimus (86 ir daugiau) gavo 10 abiturientų (penkių įvertinimai – 93–98); šį egzaminą išlaikė 87,3% abiturientų. Informacinių technologijų egzaminą (14) išlaikė 92,9% abiturientų. Anglų kalbos (149), istorijos (71), biologijos (49), geografijos (21), fizikos (14), chemijos (5) ir rusų kalbos (1) egzaminus išlaikė visi šiuos egaminus pasirinkę gimnazijos abiturientai.

Įveiktas svarbus abiturientų gyvenimo etapas. Visos gimnazijos bendruomenės vardu noriu išreikšti didžiulę pagarbą abiturientų mokytojams, jų šeimoms. Jų palaikymas ir meilė padėjo įveikti kiekvieną iššūkį ir siekti tikslų.

Tvirtų sparnų ir laimingo skrydžio! Sėkmės įgyvendinant savo svajones ir tėvų lūkesčius. Svarbiausia – BŪTI GERAIS ŽMONĖMIS!

Nijolė Balčikonytė

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui, atliekanti direktoriaus pareigas

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas