Klaipėdos krašto ir Lietuvos dainų suvienijimo renginys

    Lietuva garsėja kaip dainuojantis kraštas. Su daina suaugusi Lietuvos kultūra, ji yra nuolatinė tautos palydovė, atskleidžianti jos istorinius, etninius, socialinius ypatumus, padedanti kaupti dvasinės kultūros vertybes. Gilios chorinio meno tradicijos – dainų šventės, choro festivaliai, suartina bei vienija žmones dainai, grožiui, gėriui.

    Birželio 11 d. Klaipėdoje vyko  tradicinė Lietuvos vakarų krašto Dainų šventė. Šių metų šventė skiriama  Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui paminėti. Šiųmetėje Klaipėdos dainų šventėje dalyvavo 320 meninių ansamblių, chorų ir daugiau nei 7,5 tūkst. dalyvių iš visos Lietuvos. Dalyvių skaičius stebina kasmet. Tūkstantinė minia uostamiesčio gatvėmis žygiavo ir pernai, joje dalyvavo apie 4 tūkst. choristų, 1,5 tūkst. šokėjų. Lietuvos vakarų krašto dainų šventės tikslas – per lietuvišką dainą ugdyti jaunąją kartą gėriui ir grožiui, skiepyti meilę ir pagarbą Lietuvai, jos žmonėms, istorijai, kultūrai.

    Lietuvos vakarų krašto dainų šventėje dalyvavo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos  merginų choras „Vaivora“ ir skudutininkų ansamblis (vadovės Jūratė Surblienė ir Laima Rimkienė). Šventė sukėlė daug džiaugsmo ir paliko daug linksmų prisiminimų. Tikimės tai patirti ir kitais metais. Dainų šventės dalyviai į gimnaziją parsivežė ne tik padėkas ir dovanas, bet ir gerą nuotaiką bei neįkainojamą sceninę patirtį.

Gimnazijos merginų choro „Vaivora“ ir skudutininkų ansamblio vadovės Jūratė Surblienė ir Laima Rimkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas