„EVE muilai“ iškovojo kelialapį į nacionalinį eXpo

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-05-16
  • Kategorija: Didžiuojamės

„EVE muilai“ iškovojo kelialapį į nacionalinį eXpo

Klaipėdos rajono mokomųjų mokinių bendrovių regioninis eXpo „Vaivorykštės“ gimnazijoje nugriaudėjo su trenksmu. Vieninga gausios komisijos nuomone, chemijos žinias pritaikanti praktikoje merginų komanda „EVE muilai“ keliaus į nacionalinę eXpo Vilniuje gegužės 17 d. Sveikiname!

Chemines reakcijas mylinčios ir muilą išvirti mokančios gimnazistės Emma Paulauskytė, Vesta Gumuliauskaitė ir Emilija Stankutė eXpo renginyje dalyvavo pirmąjį kartą ir sužavėjo komisiją. Komandą ruošė chemijos mokytoja Jurgita Gerulskienė ir ekonomikos ir verslumo mokytoja Vida Valaitytė-Ivachnenko.

Pirmąją vietą įsteigė Klaipėdos rajono savivaldybė. Atidaryme dalyvavo rajono meras Bronius Markauskas ir vicemerė Violeta Riaukienė, o apdovanojimų ceremonijoje – vicemerė Jolanta Kitra. Antroji vieta atiteko jau ne kartą į apdovanojimų sceną lipusiems Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos bendrovės „Design In“ nariams. Ši bendrovė kuria programėlę, padedančią susikurti namų interjerą, parenkančią apdailos medžiagas ir netgi baldus, kuriuos vėliau realiai galite rasti įvairiose interjero parduotuvėse. Šią vietą įsteigė ir apdovanojimą įteikė SEB Lietuvoje bei jo vadovė, gargždiškė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė. Trečioji Klaipėdos rajono mokomųjų mokinių bendrovių eXpo vieta atiteko komisijos širdis ištirpdžiusiai „Learn&Game” taip pat iš Gargždų „Vaivorykštės” gimnazijos. Merginos kuria albumus iš veltinio ir įvairių detalių – karoliukų, priklijuojamų dalių, užtrauktukų – kurie yra labai įdomūs mažiems vaikams. Pirmąjį produktą bendrovė užtruko sukurti 3 mėnesius, tačiau tikisi ateityje bendradarbiauti su siuvyklomis ir sutrumpinti gamybos laiką. Komandos mokytoja – Joana Lukienė. Merginų verslo idėją įvertino Klaipėdos rajono verslo įmonių asociacija.

Renginys subūrė atsakingus vietos verslus, aktyvius visuomenės narius, šaunius mokytojus bei geriausias miestų ir miestelių mokomąsias mokinių bendroves. Įsteigta net 19 nominacijų! Gimnazijoje vykęs eXpo Gargžduose varžėsi 21 komanda iš Klaipėdos, Šilutės, Tauragės, Kretingos ir, žinoma, rajono mokyklų. Jaunieji verslininkai turėjo unikalią galimybę pristatyti ir parduoti savo vystomus produktus, bendrauti su kompetentinga komisija, kuri negailėjo patarimų.

Organizuodama eXpo, „Vaivorykštės“ gimnazijos komanda stengėsi sukurti antreprenerystės šventę ir užtikrinti jaunatvišką energiją renginio metu.

Informacijos sklaidos klubas

Gintauto Našlėno nuotr.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas