STEAM veiklos minint Žemės dieną

STEAM veiklos minint Žemės dieną

Kovo 22 d. penkioliką Gargždų ,,Vaivorykštės” gimnazijos Ig klasės mokinių su biologijos mokytoja Raimonda Kundrotiene dalyvavo renginyje „STEAM iššūkis 2023“ Telšiuose. Paskaitas ir praktinius užsiėmimus mokiniams ir mokytojams organizavo Vytauto Didžiojo universiteto Gamtos mokslų fakulteto dėstytojai, Kauno moksleivių techninės kūrybos centro metodininkai ir Telšių STEAM centro darbuotojai.

Renginyje dalyvavo 113 mokinių ir 20 mokytojų iš Telšių, Plungės, Mažeikių ir Klaipėdos rajonų. Mokiniai išklausė VDU mokslininkių:prof. habil. dr. Vidos Mildažienės, dr. Linos Ragelienės, dr. Laimos Degutytės-Fomins paskaitas apie STEAM sampratą ir svarbą, augalų bendravimą chemine kalba, aiškinosi, ar plaukų plovimas yra cheminis eksperimentas. Gimnazistai atliko 6 skirtingus praktikos darbus – STEAM iššūkius: ,,Paleontologinė ekspedicija”, „Gyvybės kapsulės“, „Saldu, saldu, kiek“, „Drebučių ištvermės testas“, „Ultravioleto detektyvas“ ir „Pagauk dažnį“, kurių metu paleontologinėje ekspedicijoje ieškojo dinozaurų, gyvybės kapsulėje sėjo įvairias sėklas, gliukomačiu nustatinėjo gliukozės kiekį įvairiuose vaisiuose ir kt.  Mokytojai gilino savo žinias paskaitoje „Eksperimentavimo mokykla“.

Dėkojame gimnazijos administracijai už sudarytą galimybę dalyvauti renginyje „STEAM iššūkis 2023“, o Telšių STEAM centro darbuotojams – už naujas patirtis, eksperimentinius atradimus ir mokinių motyvaciją kritiškai ir kūrybiškai mąstyti.

Biologijos mokytoja metodininkė Raimonda Kundrotienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas