Nacionalinis Č. Kudabos geografijos konkursas

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-04-08
  • Kategorija: Konkursai

Gimnazistai – Nacionalinio Č. Kudabos XXIII-iojo geografijos konkurso dalyviai

                      Kovo 23 d. mūsų gimnazijos mokiniai jau ne pirmus metus dalyvavo  Nacionaliniame (XXIII-iame) Č. Kudabos konkurse. Konkursas suburia per 1000 mokinių ir juos lydinčių geografijos mokytojų iš visos Lietuvos. Konkursą organizuoja VU Geomokslų institutas, kurio tikslai yra: populiarinti geografijos dalyką tarp mokinių; populiarinti žymaus geografo prof. Č. Kudabos idėjas ir darbus; sudaryti galimybę mokiniams pasitikrinti savo žinias ir praleisti laiką tarp bendraminčių; pakviesti geografijos mokytojus pabendrauti su kolegomis, mokslininkais, praturtinti savo geo žinias.

                      Geografijos žinias ir gebėjimus demonstravo mūsų gimnazistai: Rusnė Budginaitė (IVc), Rimantė Butkutė (IIIe), Auksė Žalūdaitė (IIIe), Nedas Sermontis (IVd), Skaistė Šlepetytė (IIb), Kamilė Griauslytė (IIb). Rezultatus tikimės sužinoti balandžio mėn.gale.

                      Žinutę noriu užbaigti  prof. Č. Kudabos žodžiais: „Kur žmogus begyventų, turbūt jam atrodo, kad jo gimtinė labiausiai pasisukusi į Saulę... Tai todėl, kad kiekvienas tokią vietą žemėje turi vieną. Tokie esame ir didžiuojamės savo tėviškės gamta. Tiesa, mūsų kraštas – lygumų, mums pristigo kalnų ... bet kitiems, kai vyko dalybos, daugiau ko neteko. Juk kiek tautų, valstybių gyvena neturėdamos didžios upės, o juo labiau – jūros pakrantės”.

                      Dėkoju gimnazijos administracijai, kurios rūpesčiu, kaip ir kiekvienais metais, mes galėjome dalyvauti šiame konkurse.

                           Geografijos mokytoja J. Venckauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas