Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija tęsia gražią tradiciją

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2022-10-27
  • Kategorija: Renginiai

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija tęsia gražią tradiciją

Mes, gimnazistai, mėgstame skųstis ilgomis pamokomis, sunkiais namų darbais ar ne visada mus teisingai suprantančiais mokytojais. Deja, pamirštame, koks sunkus jų darbas, neįvertiname jų didžiulio atsidavimo. Mokytojo diena – tai viena iš tų progų, kuomet nuoširdžiai galime jiems padėkoti.

Spalio 5-ąją, Tarptautinės mokytojo dienos proga, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje įvyko ypatinga šventė. Ją inicijavo mokinių prezidentūra kartu su pavaduotoja neformaliajam ugdymui Rasa Rusteikiene bei mokinių prezidentūros kuratore Eimante Kiaulakiene. Mūsų mokytojai galėjo pailsėti nuo vedamų pamokų pasiutpolkės, patys grįžti laiku atgal ir prisiminti, koks jausmas buvo sėdėti mokykliniame suole bei atlikti mokytojų pavestas užduotis. Dvyliktokai pasimatavo mokytojo profesiją, kuri, pasirodo, nėra tokia lengva kaip daugumai galėtų pasirodyti.

R. Rusteikienė ir E. Kiaulakienė ir mokinių   prezidentė D, Sermontytė džiaugėsi nuosekliu komandiniu darbu, mokinių entuziazmu sukurti mokytojams pačią gražiausią ir įsimintiną šventę.

Mokiniams labiausiai patiko stebėti, kaip mokytojai vaidina mokinius, prisimindami savo paauglystę, yra linksmi ir atsipalaidavę. Ši šventė pakeitė gimnazistų požiūrį į mokytojus, leido juos geriau suprasti. Mokinių prezidentūros nariai džiaugėsi galėdami sukurti mokytojams jaukią šventinę atmosferą.

Abiturientų patirtys tapus mokytojais

Abiturientės Gabija, Erika bei Uršulė (IVc) suprato, kad mokytojo darbas yra labai varginantis bei reikalaujantis itin tvirto charakterio. „Buvo sunku, ypač per pirmąją pamoką su gimnazijos pirmokais – visi užsimiegoję, niūrūs, o ir mes truputį jaudinomės. Tikėjomės nepaklusnių, atsikalbinėjančių paauglių, bet džiaugėmės, kad mūsų lūkesčiai nepasiteisino ir viskas praėjo sklandžiai.“ Apibendrindamos dvyliktokės paminėjo, jog buvo labai įdomu būti mokytojomis ir stebėti mokinių elgesį. Jos suprato, jog mokytojomis būti nenorėtų dėl didelės atsakomybės.

Dvyliktokėms Erikai ir Enrikai (IVe) patiko ši patirtis. Pasirinko būti etikos mokytojomis, nes šios pamokos metu paauglės gali pabendrauti su mokiniais. „Buvo įdomu su gimnazistais pasikalbėti mums visiems aktualiomis temomis“. „Iš pradžių pamokos klostėsi sudėtingai, bet vėliau apsipratome, ir buvo gerokai lengviau“. Gimnazistės patvirtino, jog ši patirtis vertinga ne tik tiems, kurie žada rinktis mokytojo specialybę, bet ir tiems, kuriems įdomu pasižiūrėti, kaip viskas atrodo iš mokytojo pozicijos.

Živilė Dargytė (IVd) pasirinko būti matematikos mokytoja, nes šis dalykas jai geriausiai sekasi ir patinka nuo pat mažumės. Pasak mokinės, visi vaikai buvo draugiški, bendraujantys, tiesa, kai kurie triukšmavo, teko raminti. „Įdomu pasikeisti su mokytoju vietomis, galbūt suvokti, kad tai tavo ateities profesija. Mielai pakartočiau šią patirtį dar kartą“.

Mokytojų atsiliepimai

Matematikos mokytoja Aušra Naujokienė:

Šventė patiko labai. Buvo daugybė staigmenų, daug geros nuotaikos. Viskas puikiai suorganizuota. Galėjome pasijusti mokiniais, suprasti, jog ir mokiniams nėra lengva. Tikrai labai graži šventė, dėkoju organizatoriams už tokį gražų mokytojo dienos paminėjimą.

Rusų k. mokytoja Kristina Ruškienė:

Nežinojau, ką daryti, ar rašyti kažkam padėkas? Buvo puiki, nuostabi šventė. Dėkoju mokinių prezidentūrai, pavaduotojai Rasai, vadovams, kurie prisidėjo prie šventės organizavimo. Taip pat dėkoju ir dvyliktokams, kurie mus pavadavo, leido pailsėti. Šiemet buvo tikrai labai puiki šventė.

Chemijos mokytoja Jurgita Gerulskienė:

Fantastinė mokytojo diena. Vien įėjimas, mūsų pasitikimas iš karto praskaidrino nuotaiką. Kai mokiniai rodė savo talentus, pradėjo dainuoti, per kūną nubėgo šiurpuliukai. O galimybė tapti mokiniais leido prisiminti laikus, kai ir patys lankėme mokyklą. Nuostabi mokytojų diena!

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Zofija Vaitkuvienė:

Šiemet mokinių prezidentūra labai įdomiai sugalvojo, kad abiturientai veda pamokas ir gauna galimybę pažinti mokytojo darbą, suprasti jo sudėtingumą. Buvo labai gražūs muzikiniai pasveikinimai, skambėjo eilėraščiai ir vyko įvairūs žaidimai. Labiausiai įsiminė pati pradžia, smuiko melodija bei perkurtas Marcelijaus Martinaičio tekstas. Kadangi renginyje nemažai „mokytojų“ buvo mano mokinės, stengiausi pastebėti, ar ne mane parodijuoja. Kelias detales atpažinau, kaip: „na, atsistokit ir pasirodykit, kiek užaugot.“

Matematikos mokytojas Giedrius Žemaitis:

Mano nuomone, šis renginys tikrai pasiteisino, jau seniai to nėra buvę. Džiaugiuosi, kad ši tradicija atgijo, ir tikiuosi, kad kitais metais bus kažkas panašaus. Puiku, jog pamokos buvo pavaduojamos, ir mokytojai taip pat buvo mokomi. Labiausiai įsiminė šokiai.

Danielė Domeikytė,  IIIb kl.

Nuotraukos:
Gintautas Našlėnas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos