Matematikos savaitė gimnazijoje

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-03-20
  • Kategorija: Renginiai

Matematikos savaitė

Kovo 13-17 dienomis gimnazijoje vyko jau tradicine tapusi Matematikos savaitė. Mokiniai galėjo pasitikrinti savo žinias, atskleisti savo kūrybiškumą bei išradingumą. 

Pirmoji diena buvo skirta II klasių mokiniams, kurie atliko bandomąsias matematikos pagrindinio ugdymo patikrinimo užduotis.

Kovo 14 dieną, pasaulyje žinomą kaip matematinės konstantos PI dieną, gimnazijoje vyko respublikinė kūrybinių-projektinių darbų konferencija „Matematika už lango“. Susirinko gausus būrys 6–12 klasių mokinių iš Plungės, Endriejavo, Kulių, Plikių bei Gargždų, kurie pristatė savo kūrybinius-projektinius darbus iš įvairių mokslo sričių.

Kovo 15 dieną gimnazistai turėjo galimybę išbandyti savo jėgas konkurse „Greičiausiai skaičiuoju skaičiuotuvu“. Šių metų nugalėtojais tapo E. Klenauskaitė, IIIc (I-oji vieta),  P. Jakelaitis, IIc (II-oji vieta).   V. Palaima (IIIc) bei T. Kuprys (IId) užėmė trečią vietą. Abiturientai tą dieną pasitikrino matematikos žinias dalyvaudami bandomajame matematikos VBE. 

Ketvirtadienį vyko integruotos matematikos pamokos I ir II klasių mokiniams „Muzika ir matematika“, „Kūrybinės dirbtuvės „Grožis skaičiuose“ bei „Nuo plokštumos iki erdvinės figūros“. Čia mokiniai galėjo įsitikinti, kad matematika aptinkama ir muzikoje, ir architektūroje, ir mene.

Visą savaitę mokyklos bendruomenė galėjo džiaugtis I klasių mokinių paroda „Fraktalai“ bei visų gimnazistų kurta Sierpinskio piramide.

Matematikos mokytoja A. Naujokienė

Akimirkos iš integruotos muzika - matematika pamokos:

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas