Draugystė su Švabacho menų gimnazija tęsiasi

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-09-28
  • Kategorija: Renginiai

Draugystė su Švabacho menų gimnazija tęsiasi

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija jau 30 metų vykdo projektą „Draugystė su Švabacho menų gimnazija“.  Draugai iš Vokietijos rugsėjo 16-23 d. svečiavosi Lietuvoje.

25 mokiniai apsigyveno gimnazistų šeimose, o juos lydėję mokytojai buvo svetingai priimti gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos Rasos Rusteikienės sodyboje. Šių metų vizito tikslas – pažinti Vakarų Lietuvos kraštą, ypač  pamario regioną, todėl projekto programa buvo labai įvairi. Svečius sužavėjo ypatinga Ventės Rago, kur klausėsi ornitologo pasakojimo apie paukščių žiedavimą ir jų keliones, atmosfera. Kitą dieną gimnazistai lankėsi Nidoje. Net ir stiprus lietus nesutrukdė pasidžiaugti pasivaikščiojimu Naglių gamtinio rezervato pažintiniu taku, o Gintaro muziejaus organizuotoje edukacinėje pamokoje  pasigaminti sėkmės amuletą. Žemaitijos sostinė Telšiai visus projekto dalyvius sužavėjo sumaniai mieste besislepiančiomis meškomis, o žemaičių „Alkos“ muziejus – galimybe nusipinti tradicinę draugystės juostelę bei dienos emocijas įamžinti piešinyje ant stiklo.  Gimnazistams labai patiko įdomi išvyka į Klaipėdą: vaikščiodami po senamiestį ir klausydamiesi gidės gimnazijos anglų kalbos mokytojos Dianos Butkutės pasakojimų, sužinojo ne tik miesto istoriją, bet ir jį gaubiančias legendas. Klaipėdos pilyje, žaisdami viduramžių žaidimus, išbandė rankų stiprumą ir žvitrumą.

Veiklos  projekto dalyviams netrūko ir gimnazijoje: susipažino su jos istorija, dalyvavo pamokose. Padedami etikos ir vokiečių kalbos mokytojos Giedrės Jakaitės kūrė  Draugystės tiltus“ – savotišką draugystės tvirtumo patikrinimą. Mokinių statyti tiltai nesugriuvo, todėl galime teigti, jog draugystė dar ilgai tęsis. Padedami dailės mokytojos Joanos Lukienės, pynė raktų pakabukus ir apyrankes, technologijų mokytojo Evaldo Venckausko dirbtuvėse gamino magnetus su Gargždų miesto herbu. Vadovaujami lietuvių kalbos mokytojos ir režisierės Rasos Rusteikienės, tapo aktoriais ir kūrė vaidybinius etiudus. Mokiniai taip pat dalyvavo orientacinėse varžybose, kurias organizavo matematikos mokytojas Giedriaus Žemaitis.

Savaitė prabėgo labai greitai, todėl atėjus laikui atsisveikinti, netrūko ašarų  ir niekas nesakė: „Viso gero“, bet lyg sutarę visi kartojo: „Iki susitikimo kitą rudenį Švabache“.

 

Projekto vadovės Edita Girgždienė, Alina Kalinauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas