Klaipėdos krašto metams skirtas konkursas „Pasakorius 2023“

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-11-24
  • Kategorija: Renginiai

 

Klaipėdos krašto metams skirtas konkursas-šventė „Pasakorius 2023“

Ruduo – toks metas, kada norisi bent vieną kitą valandėlę atsipūsti nuo dienos darbų, jaukioje laužo šviesoje pasiklausyti pasakorių pasakojimų, keliančių susižavėjimą, priverčiančių susimąstyti, pasijuokti iš tam tikrų gyvenimiškų situacijų. Šiemet Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazijoje regiono Pasakorių šventė-konkursas ir vėl įvyko, o pasak renginio vedėjų ketvirtokų gimnazistų, ,,laukiamiausias svečias šiandien yra šios šventės autorės, buvusios a.a. lietuvių kalbos mokytojos Daivos Toliušienės, dvasia“.

Šiais metais renginys buvo skirtas Klaipėdos krašto metams paminėti, todėl ir svečiuotis renginyje pakviestas Dovilų etninės kultūros centro etnologas, Dovilų kaimo šviesuolis Helmutas Lotužis. Pasakoriai ir juos ruošę mokytojai susitiko neįprastoje aplinkoje – kūrybinio mąstymo laboratorijoje, įkurtoje pagal projektą ,,Tūkstantmečio mokyklos I“. Gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai, ketvirtų klasių mokiniai kūrybinio mąstymo erdvę pavertė tikru, autentišku Klaipėdos krašto turgumi. Šventę pradėjo ,,Vaivorykštės“  choristės, užtraukdamos liaudies dainas, joms pritarė puikūs skudučių ansamblio atlikėjai (vadovės Laima Rimkienė ir Jūratė Surblienė). Vakaro vedėjai ne tik papasakojo įdomių istorijų, bet ir varžėsi tarpusavyje, ką geriau turguje nusipirkti: ar Agotos kiaušinius, ar gardžios silkės bačką,  ar ūkininkų veršį.

Ypač daug pagyrų ir aplodismentų sulaukė tie pasakoriai, kurie pasakojimus porino žemaičių kalba. Tad labiausiai mokytojų lituanistų (šį vakarą tapusių turgaus rinkliavos rinkėjais) komisiją ir šventės svečius pavergė ir Pasakorių pasakoriaus titulą pelnė dvyliktos klasės mokinys Rokas Rapalavičius, atvykęs iš Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos (mokytoja Irena Juciuvienė), žemaitiškai papasakojęs labai juokingą ir šmaikščią istoriją apie tai, kaip jo brolis rinkosi karjeros kelią. Na, kadangi visi šventės dalyviai ypač stengėsi, buvo išrinktas ir simpatijų prizu apdovanotas dar vienas pasakorius – Jonas Cicilionis (Gargždų ,,Minijos“ progimnazija, 8 klasė, mokytoja Rūta Tamošaitienė).

Iki susitikimo kitais metais su kitais pasakoriais!

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Toma Tamošauskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas