Aktorė Eglė Jackaitė - IV-okų mokytoja

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2022-12-21
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

2022-12-19 Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje 2 ir 3 pamokų metu IV klasių mokiniams vyko „Kultūros paso“ užsiėmimai. Jas vedė edukatorė, Klaipėdos dramos teatro aktorė, Klaipėdos socialinių mokslų kolegijos scenos kalbos ir vaidybos bei režisūros pagrindų dėstytoja, reklaminių tekstų įgarsintoja, auksinio scenos kryžiaus už „Nepagrindinį moters vaidmenį“ laimėtoja Eglė Jackaitė.

Edukaciją „Kalbėkime laisvai, įdomiai, užtikrintai“ aktorė pradėjo pasidalindama Argentinos pergalės džiaugsmu. E. Jackaitė atskleidė, kad „viena iš didžiausių žmonių baimių – kalbėti viešai“, tačiau ją įmanoma įveikti įvairiausiais būdais. Tam, kad scenos ir viešo kalbėjimo baimė būtų mažesnė, reikia: rasti tinkamą atsipalaidavimo būdą, per dieną bent 20 min. skaityti garsiai, patartina eilėraščius, įrašyti save kalbantį ir vėliau perklausyti – tokiu būdu paprasta pastebėti kokius žodžius dažniausiai vartojame, kokios mūsų kalbinės spragos, kaip galėtume tobulinti savo šnekamąją kalbą.

Po pasidalinimo patarimais apie baimės įveikos būdus bei ką daryti, jeigu prieš kalbėjimą džiūsta burna, aktorė suskirstė aktų salėje susirinkusius dvyliktokus į dvi grupeles ir skyrė kiekvienai jų tarties bei garsinės žodžių išraiškos užduotis. Viena mokinių komanda turėjo kartoti priebalses „š“, „s“, kita tuo pačiu metu – „z“, „ž“. Po šios užduoties pirmoji komanda kartojo žodžius „švirkštas – vikšras“, o antroji tuo pačiu metu – „doleris už barelį“.

Vėliau E. Jackaitė pakvietė pačius drąsiausius 4 gimnazistus iš kiekvienos komandos į aktų salės priekį, paprašė kiekvieno prisistatyti ir trumpai papasakoti apie save bei davė dar vieną užduotį. Šįkart kiekviena komanda gavo po raktinį žodį (egzaminas, matematika) ir turėjo, atskleidžiant savo temą, sukurti įdomią istoriją. Kiekvienas komandos narys paeiliui galėjo pasakyti po žodį ar du. Rezultatu liko patenkinti tiek gimnazijos ketvirtokai, tiek pati edukatorė: ji gyrė „Vaivorykštės“ mokinius už gražią, taisyklingą tartį, kūrybiškumą, drąsą, pasitikėjimą savimi ir išskirtinumą.

Informacijos sklaidos klubas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas