Kalėdinė verslumo mugė

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-12-08
  • Kategorija: Renginiai

Kalėdinė verslumo mugė

Iš ryto su pačių kurtais Advento vainikais mokiniai rinkosi salėje, o vakare jau šurmuliavo kalėdinėje mugėje. Ir ko tik joje nebuvo! Akys raibo nuo grožių, o gomurį kuteno kepinių aromatai. Toks nekasdieniškas buvo šis antradienis.

Smagiai nusiteikę jaunieji verslininkai aktyviai ragino rinktis jų kurtus papuošalus, pagamintus muilus, žvakes, žaisliukus, kvietė ragauti pyragų, sausainių ir mikliai pakavo pirkinius.

Šventiniame šurmulyje aktyviai dalyvavo ir mokytojai. Net gimnazijos direktorė Ona Sturonienė turėjo kuo nustebinti. Nuo stalo akimirksniu dingo jos gaminti skanūs obuolių sūriai, cukatos, arbatžolės. Gardžia įvairių rūšių žolelių arbata su pačios virta uogiene direktorė vaišino visus mugės svečius ir dalyvius.
Mokiniai džiaugėsi, jog prekių mažėja, o piniginės pilnėja. Aktyviausi pirkėjai buvo gimnazijos mokytojai. Anot pedagogų, miela įsigyti mokinio nertą žaislą ar Gamtos mokslų laboratorijoje sukurtą muilą, paragauti auklėtinių keptų pyragų, o namus papuošti mokinių kurtomis šventinėmis dekoracijomis. Prasmingas ir kūrybiškas laisvalaikis leidžia mokiniams patirtį asmeninę sėkmę.

Pasak Tūkstantmečio mokyklų programoje dalyvaujančios „Vaivorykštės“ gimnazijos direktorės O. Sturonienės, labai svarbu užtikrinti gimnazijos fizinės aplinkos ir ugdymo procesų pritaikymą skirtingų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams.

„Džiugu, jog visa bendruomenė noriai ruošėsi kalėdinei mugei, renginiui sukurta į kiekvieno mokinio sėkmę orientuota ugdymo erdvė. Kalėdinėje mugėje galėjo dalyvauti visi norintieji – ne tik gimnazistai, bet mokytojai ir tėveliai. Išties buvo smagu matyti šventiškai nusiteikusius mokinius, kurie siūlė įsigyti rankų darbo gaminių, gardžių kepinių. Pagal įtraukiojo ugdymo principus per tokius bendruomenės susibūrimus ugdomas ne tik mokinių verslumas, bet ir skatinama bendrystė“, – įsitikinusi gimnazijos direktorė.

Informacinės sklaidos klubas

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas