Gimnazistai susipažįsta su jūrinėmis profesijomis

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-01-27
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Gimnazistai susipažįsta su jūrinėmis profesijomis

Vasario 26 – 27 dienomis II-III klasių mokiniai vyko į Pauliaus Lindenau mokymo centrą ir į Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą. Profesinėje mokykloje sužinojome apie labai reikalingas ir paklausias laivų suvirintojų, elektrikų, motorininkų, laivų virėjų specialybes, taip pat buvome informuoti, jog atsirado nauja laivo stiuardų profesija. Mokiniai apžiūrėjo mokyklos patalpas, praktinių užsiėmimų klases.

Aukštojoje jūreivystės mokykloje išvydome puikiai įrengtas, modernias mokymosi erdves. Gimnazistai išbandė kelto simuliatorių ir pasišnekėjo su kapitonu apie galimybes dirbti tarptautinėje rinkoje, keliauti po pasaulį ir uždirbti džiuginančias pinigų sumas.

Tuomet, buvome pakviesti į auditoriją ir supažindinti su aukštosios mokyklos rengiamomis specialybėmis. Jūrininkai laivavedžiai, būsimieji laivų kapitonai, laivų agentai, krovinių ekspeditoriai, stividoriai, finansininkai, jūrų transporto logistikos technologai, laivybos ir logistikos duomenų analitikai – visi yra rengiami Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje.

Ir būtent šiandien mokykla kartu su Vilniaus Gedimino technikos universitetu sukūrė naują transporto inžinerijos magistrantūros studijų programos specializaciją ,,Jūrų transporto inžinerija ir logistika“, skirtą visų aukštųjų mokyklų inžinerijos ir technologijų studijų krypčių absolventams, o LAJM – tai laivavedžiams, laivų inžinieriams ir laivų elektros inžinieriams.

Smagu, jog kaimyninis miestas Klaipėda siūlo tokias perspektyvias profesijas ir taip atidaro dar vienas pasirinkimų duris mūsų gimnazistams!

Karjeros specialistė Neringa Rumbutytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas