Susitikimas su buvusiu gimnazijos mokiniu Laurynu Gadeikiu

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2023-01-13
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Antrokų susitikimas su buvusiu gimnazijos mokiniu Laurynu Gadeikiu

Sausio 13 d. klasės valandėlių metu IIa, IIb ir IIc klasių mokiniai susitiko su buvusiu Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos ugdytiniu Laurynu Gadeikiu. 

Susitikimas prasidėjo susipažinimu, gimnazistai aktyviai uždavinėjo pašnekovui jiems rūpimus klausimus, filosofavo, kalbėjosi apie gyvenimą Šveicarijoje, filosofijos šakas (stoicizmą), požiūrį į gyvenimą, substanciją. L. Gadeikis patarė antrokams džiaugtis gyvenimu kuo ilgiau, neskubėti įsipareigoti, rinktis eiti sunkesniu keliu, kad galėtų būti „pirmaisiais šaltiniais“. Atskleidė, kad laimė slypi visai ne piniguose, kad reikia išjausti, kas esame – čia ir dabar. Buvęs gimnazijos mokinys patarė renkantis darbą nevergauti pinigams, nes ilgainiui darant tai, kas miela, sulaukiama ir atpildo. Svečias pabrėžė, kad besimokant reikia siekti ne aukščiausių įvertinimų, o pasaulio pažinimo: „Visada siekite gyvenime rasti vyresnį mentorių, kuris pasidalintų savo patirmti ir taip jums padėtų.“ L. Gadeikis atvirai papasakojo, kaip atsisakė jam žalingo įpročio gerti kavą ir pakeitė jį sveikesne alternatyva, kuri taip pat suteikia energijos – pieno fermentacijos ulongo arbata.

Šveicarijoje gyvenantis pašnekovas, paklaustas, ar svarbu jaunuolius supažindinti su karjeros galimybėmis, atsakė: „Svarbu, kad jaunuoliai patys rastų būdų ieškoti karjeros galimybių, nes iš jų neturėtų būti atimtas pažinimo džiaugsmas.  Apie krypčių pasirinkimus reikėtų pradėti kalbėti kuo anksčiau, taip pat paskatinti savęs lavinimą, mentorių paieškas. Tai neturėtų būti pasirinkimai visam gyvenimui, nes mes augame, tobulėjame, atrandame save, savo polėkius. Reikėtų kaskart vis pasverti, ar pasirinkimai ir tos vertybės, kuriomis vadovavomės priimdami sprendimus anksčiau, vis dar veda mus tuo gyvenimo keliu, kuriuo norėtume keliauti. Ar gyvenimo kompasui, kurį turime savyje, jau laikas atsinaujinti, ar jis vis dar tinkamas mus vesti kaip kelrodė žvaigždė į spalvotąjį lizdą.“

L. Gadeikio rekomendacija gimnazijos bendruomenei: Alain de Bottom knyga „The school of life“.

                      Informacijos sklaidos klubas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas