Dalijimasis žodžio bendryste

  • Paskelbė : Barbora Dotiene
  • Paskelbta: 2024-03-28
  • Kategorija: Aktualijos

Dalijimasis žodžio bendryste

Gimnazijos mokinės: Armalytė Aistė, IIIa kl.,  Ložinskaitė Barbora, IIId kl.,  Kalvytė Kornelija, IIIc kl., Klenauskaitė Eimantė, IVc kl.,  Simutytė Viltė, IIIc kl.,   Stankutė Emilija, IIIc kl. – dalyvavo V. Gaigalaičio globos namuose vykusiame viename iš renginių, skirtų Lietuvių kalbos savaitei. Pasidalinti gimtojo žodžio puoselėjimo įvairove, pabendrauti su skirtingų kartų ir patirčių žmonėmis gimnazistes ir jų  gimtosios kalbos mokytoją Zofiją Vaitkuvienę pakvietė įstaigos socialinė darbuotoja Jovita Paulikienė.

Gimnazistės pasitarusios su mokytoja, su bibliotekos darbuotoja Barbora Dotiene  ir atsižvelgdamos į darbuotojos Jovitos Paulikienės prašymą, nutarė ne tik pasekti pasakų be galo, bet ir su susirinkusiais pažaisti sakant patarlių apie kalbą, žodį pabaigą, papasakoti istoriją, kaip gudriai tėvas moko savo tris sūnus dirbti. Žinoma, pasitelkta ir populiarių rašytojų kūryba – paskaityta I. Šeiniaus romano ,,Kuprelis“ ištrauka, padeklamuotas D. Čepauskaitės eilėraštis ,,Kaip gyveni?“

V. Gaigalaičio globos namų gyventojai taip pat pasidalijo žodinio meno turtais: pasekė nuo vaikystės pamėgtą pasaką ,,Gulbė karaliaus pati“, žemaitiškai papasakojo, kaip Petras Petraitis pirko paršelį, buvo sekančių juokų pasakas.

Susitikimo pabaigoje šalia sėdintys vieni kitiems ištarė stebuklingų žodžių (pasakė komplimentą, palinkėjimą ar padovanojo šypseną) – įsitikinta, kad bendravimas gimtąja kalba visada pradžiugina.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Zofija Vaitkuvienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas